Uudised

Uudised

570.t1.jpg Sergei Inkatov tõi Prantsusmaalt kuldmedali

Head kunstisõbrad!

On rõõm teatada, et Haus Galeriis hästi tuntud kunstnik SERGEI INKATOV, kes on end sidunud Eestiga juba üle kahekümne aasta tagasi, saavutas rahvusvahelisel professionaalsete kunstnike konkursil Prantsusmaal "Prix International des Galeries et Choix Professionnels de lart" abstraktse kunsti kategoorias kuldmedali! 

Eesti kunsti saadiku võidutööks osutus õlimaal Ocean`s Legend (lisatud pildil).

loe lähemalt

567.t1.jpg Juhan Püttsepp. Mälestusnäitus

Teisipäeval, 27. märtsil avatakse Haus Galeriis ühele esimesele pallaslasele Juhan Püttsepale pühendatud mälestusnäitus. Paralleelselt õpingutega alustas Püttsepp ka ise kunstihariduse andmist ning hinnatud pedagoogina tegutses veel aastakümneid. Tegevkunstnikuna saavutas ta laiema tuntuse tänu maastikuvaadetele ja figuraalkompositsioonidele, mille juures hinnatakse sooja koloriiti ja maalilisust ning mis ka käesoleval näitusel täies hiilguses näha on.

Pildil: Juhan Püttsepp. Õhtu. 1955. Erakogu

loe lähemalt

552.t1.jpg Liis Koger ja Kärt Hammer Swedbank'i peahoones

Alates 10. novembrist on Swedbanki peakontori privaatpanganduse ruumides avatud Haus Galerii kureeritud kaksiknäitus noorte kunstnike Liis Kogeri ja Kärt Hammeri maalidest. Tööde abstrakselt poeetiline stiil toimib pigem tunnetuslikult kui jutustavalt, samas on mõlema autori sõnaosavus midagi, mis nende värviküllast kunstnikufilosoofiat veelgi täiendab. 

Näitust on võimalik külastada panga peahoones aadressil Liivalaia 8 (sisenemine Pärnu mnt poolsest küljest).

 

loe lähemalt

568.t1.jpg Haus Galerii lahtiolekuajad pühade perioodil

Seoses Suure Reede ja ülestõusmispühadega on Haus Galerii lahtiolekuajad järgnevad:

  • neljapäeval, 29. märtsil - kell 10.00 - 15.00
  • reedel, 30. märtsil - suletud
  • laupäeval, 31. märtsil - suletud
  • pühapäeval, 1. aprillil - suletud

Pildil: Leonhard Lapin. Jeesus Kristus Superstaar II. 2005

loe lähemalt

562.t1.jpg Indrek Aava. Silmad pärani kinni

Teisipäeval, 13. veebruaril kell 18 avatakse Haus Galeriis Indrek Aava teine personaalnäitus "Silmad pärani kinni", kus kõnekad pilgud on vaigistatud ja raamidesse aheldatud.

Pildil: Indrek Aava. Pilvest pilves. 

loe lähemalt

564.t1.jpg Haus Galerii lahtiolekuajad pühade perioodil

Seoses Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäevaga on Haus Galerii lahtiolekuajad järgnevad:

  • reedel, 23. veebruaril - kell 10.00-15.00
  • laupäeval, 24. veebruaril - suletud

Head iseseisvuspäeva!

Pildil: Mall Nukke. Vaikelu Eesti ilmaga II. Vigala. 2017 (fragment)

loe lähemalt

557.t1.jpg Aleksei Shatunov. Mere ääres

Teisipäeval, 28. novembril kell 18 avatakse Haus Galeriis Aleksei Shatunovi isiknäitus „Mere ääres“, kus kalda ja vee piir kulgeb Vahemere kuurortitest Lasnamäe paekallasteni. 

Pildil: Aleksei Shatunov. Dubrovnik. 2017

loe lähemalt

559.t1.jpg Pühadepuhkus. Haus Galerii suletud 23.12.2017-3.1.2018

Kallid galeriikülastajad! 

Pühade puhul on Haus Galerii suletud 23. detsembrist 2017 kuni 3. jaanuarini 2018.

Kunstiliste kohtumisteni uuel aastal, 4. jaanuaril, seniks kauneid pühi!

Pildil: Päkapikk Spot pakkimas kingitusi - Indrek Koffi tekstide ja Jüri Mildebergi illustratsioonidega raamatuid.

 

loe lähemalt

558.t1.jpg Raimond Valgre meeleolud Haus Galeriis 6. detsembril

Muinaslood ja muusika on detsembrikuusse otsekui loodud – viimane samm vana aasta lõpu suunas ja kingad vaikselt näpus, et astuda tantsiskledes uude. Raimond Valgre muusika on selleks tantsuks valmis.

Kolmapäeval, 6. detsembril algusega kell 19.00 toimub Haus Galeriis, Uus tn. 17 kontsert.

Raimond Valgre loomingut interpreteerib akordionil meie tunnustatuim ja virtuoosseim akordionist Henn Rebane, õhtut juhib Jüri Aarma. Kontserdiga esitleb Henn Rebane uut CD-plaati, kus Raimond Valger looming on saanud kuuldavaks vaid akordionil. 

loe lähemalt

554.t1.jpg Tuulest viidud. Barcelonast Haus Galeriisse

"Kui ma pärast kahte aastat Barcelonas ringi nuuskimist koos Spotiga nina Haus galerii ukse vahelt sisse pistsin, võttis mind vastu Piia Ausman tuttavliku naeratusega: “Noh, tulete Spotiga minu juurde tööle jah?”

Mõtlemisruumile kohta justkui ei jäänud.

Tee siia majja on mul juba aastaid tuttav ja kuigi kaks aastat eemalolekut on ära lõhkunud igasuguse kontseptsiooni Tallinnast kui tuttavast kohast, siis Hausi ja minu suhe ei ole ajaga lagunenud.

Ja siin me oleme, hea soe, tuttav pesa, kus end ammu unustatud halli ja külma eest soojas hoida.

loe lähemalt

547.t1.jpg Mauri Gross. Hüpnoos

Teisipäeval, 24. oktoobril kell 18 avatakse Haus Galeriis Mauri Grossi näitus „Hüpnoos“. Mauri Grossi töövahendiks on seisundi nihkega fragmentaalsed õlimaalid ja detailide kaudu pildi sisse minek ja sinna heas mõttes kinni jäämine.

Pildil: Mauri Gross. Kena mees pojengiga. 2017

loe lähemalt

546.t1.jpg Haus Galerii tähistab 20. juubelit - pidulik vastuvõtt ja oksjon 3. novembril

Pidulik vastuvõtt, juubelioksjon ja uus online kunstiprojekt

3. novembril tähistab Haus Galerii oma 20. tegevusaasta täitumist. Niisama vanaks võib pidada ka regulaarsete kunstioksjonite traditsiooni Eestis, millele Haus 1997. aastal aluse pani. Galerii jaoks on see sünnipäev märkimisväärne, mida tähistada armsate sõprade, kunstnike ja klientidega, kellega koos on siinseid kunstiprotsesse rikastatud ja liikumas hoitud.

Haus Galerii ootab juubelikülalisi reedel, 3. novembril igale tulijale sobivalt ajavahemikus 16.00 - 18.30.

Võtame rõõmsalt vastu õnnitlusi ja õnnitleme ka ise kõiki, kes on need pikad aastad meie kõrval olnud.

Päev lõpeb piduliku kunstioksjoniga, mis algab galerii ruumides Marko Reikopi juhtimisel kell 19.00. Oksjonile on oodatud eelnevalt registreeritud ostjad. Registreeruda saab ka vahetult enne enampakkumist kohapeal.

loe lähemalt

544.t1.jpg Miljard Kilk. Reaalsus - kas meis või väljaspool?

Haus Galeriis on kuni 21. oktoobrini avatud nimeka eesti hüperrealisti ja võrreldamatult isikupärase ning hinnatud kunstniku Miljard Kilgi maalide näitus. Sürreaalsed figuraalkompositsioonid pärinevad autori viimaste aastate loomingust, kandes mütoloogilis-religioosseid alatoone, avades tema natuuri sügavamaid ja isiklikemaid tahke. Miljard Kilgi tänane maailm asetub võrdselt nii vaataja sise- kui väliskaemustesse, justkui öeldes, et reaalsus on tegelikult just selline, milliseks me ta ise loome.

Pildil: Miljard Kilk. Lambakarjus. 2016

 

loe lähemalt

542.t1.jpg Noor ja Vana Veenus. Sirje Runge ja tema kaasaegsete naiskunstnike varane looming

Aeg, mil Sirje Runge kunstimaailma astus, oli nii siis kui on ka nüüd väga tähenduslik, lummuslik. 60ndaid saatis teatud vabadusemeelsus, varjatud protest, peidetud iroonia valitsevate moraalinormide aadressil, salamisi seesuguse maailma kunstiveergudele sokutamine, mis oli taunitud -  justkui vaid pisut erootikat, rohkem geomeetriat, näpukesega romantikat ja unistusi, asjalikult ajatut ja pretensioonitut. Nüüd, sellele ajale tagasi vaadates, läbi kunstiprisma, mis kaardistab ju suurelt öelduna – inimkonna emotsionaalset ajalugu – on pilgud muigel, sest nüüd näeme vabalt seda, mida tookord nähti varjatult. 

Pildil: Malle Leis. Sinised kellukad. 1967

loe lähemalt

540.t1.jpg Vana Veenus. Noor Veenus. Sirje Runge ja tema kaasaegsed

Teisipäeval, 22. augustil kell 16 avatakse Haus Galeriis Sirje Runge personaalnäitus „Vana Veenus“, millega kaasneb väljapanek Runge kaasaegsete naiskunstnike varasemast loomeperioodist, ühise nimetajaga „Noor Veenus“.

Pildil: Sirje Runge. Vana Veenus. 2017. Digitrükk (fragment)

loe lähemalt

539.t1.jpg Kaasaegse kunsti kohasusest ajaloolises mõisainterjööris

Kunst on olnud mõisainterjööride lahutamatu osa. Esindusfunktsiooni tõttu pidid härrastemajad olema luksuslikult sisustatud. Mõisnikud eksponeerisid arvukaid kunstiväärtuseid, mis pidi kõnelema omaniku jõukusest ja metseenlusest. Seinapinnad olid maalidega kaetud ning interjöörid taiestega ülekuhjatud. Külluslikult ornamentidega kaunistatud kuldraamidest võis leida esivanemate portreid ja maastikuvaateid. Valdav osa endisaegsest hiilgusest on tänaseks kadunud. Sellele vaatamata on mõisaansamblid ajaloolise pärandi tõttu säilitanud oma väärikuse. 

loe lähemalt

536.t1.jpg Eesti mõisamaastikud. Haus Galerii, Mall Nukke ja Corelli Music'u heategevuslik koostööprojekt

Alates 5. juulist kuni 5. augustini on Lihula mõisas avatud Mall Nukke maalinäitus „Eesti mõisamaastikud“, mis on uuenduslik osa kultuslikust kontserdisarjast „Eesti mõisad 2017“. 27. juulil kell 17, tund enne esimese kontserdi algust toimub mõisas ka näitust tutvustav ringkäik koos kunstnikuga. Maalide müügiga toetatakse kontserdisarja viimast toimumispaika ehk Hummuli mõisakooli.

Tutvu näitusetöödega veebikataloogis või otse oksjonikeskkonnas.

Pildil: Mall Nukke. Vaikelu Eesti Ilmaga III, Lihula mõis. 2017 (fragment)

loe lähemalt

530.t1.jpg Tähistamise aeg - elust pakatav näitus soome naivistidelt

Teisipäeval, 20. juunil kell 17 avatakse Haus Galeriis soome kunstnike Raija Nokkala ja Katja Mesikämmeni  ühisnäitus „Tähistamise aeg“, millega sobib sümboolselt tähistada nii Soome Vabariigi 100. juubelit, lähenevat südasuve kui ka elu üldiselt ja iga üksikut hetke selles. Naivistlikus võtmes värviküllast näitust täiendab eesti kunstnik Jüri Mildebergi teemakohane installatsioon.

loe lähemalt

533.t1.jpg Jagatud maailm. Baltimaad Euroopas, läbi kunstiprisma.

Pean ausalt tunnistama, et see Baltimaade teema on mulle alati intriige ja küsimusi tekitanud. Eesti, Läti, Leedu!? Heanaaberlik ühisosa Balti merest. Geograafiline lähedus, mitmes mõttes jagatud turg, iga riigi pealinnades nähtavalt samade ettevõttete harud ja kaubandusketid. Ühised arutelud, võimalikud jagatud majandus- ja kultuuriplatvormid, paralleelsed kontserdid ja ka mõned näitused.  Ometi näib, et emotsionaalselt seisab igaüks omaette. 

Pildil: Vilhelms Purvitis. Õitseaeg. 

loe lähemalt

532.t1.jpg Veneetsia biennaal – elav müüt

Kaasaegse kunsti maailmas on Veneetsia biennaal üheks märksõnaks, mida teavad kõik. Esindatus biennaalil on justkui rahvuslik kohustus ja võimalus, nagu seda on olümpiamängud või Eurovisioon. See on maamärk, mille järgi mõõdetakse kunstniku ning tema esindatava riigi küpsust ja staatust.

Pildil: Damien Hirst. The Fate of a Banished Man

loe lähemalt

528.t1.jpg Tallinn Art Week ja Tallinna Teisipäeva galeriiõhtu

Haus Galerii osaleb tavapäraselt koos teiste galeriidega 12.-18. juunil toimuval Tallinn Art Week'il. Kogu nädala jooksul on galeriis võimalus osa võtta August Künnapu näitusega "Assortii / Babylon" seotud publikumängust ja võita auhindu, 13. juunil kell 18 kohtuda kunstnikuga Tallinna Teisipäeva galeriiõhtu raames ning 17. juunil kell 12-20 näha tema töid Vabaduse Väljaku kunstipäeval.

loe lähemalt

527.t1.jpg Haus Galerii ArtVilniusel

8.–11. juunil Vilniuses toimuval kaasaegse kunsti messil ArtVilnius osalevad Eestist Okapi Galerii, Haus Galerii, Eesti Fotokunstnike Ühendus (Foku) ja Eesti kaasaegset kunsti vahendav keskkond Noar.

Pildil: Maarit Murka. Meeleruum IX. 2017

Pressiteade: Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus

loe lähemalt

524.t1.jpg Kunst restoranides

Kunst ja kõrts on mitmes mõttes olnud seotud läbi aegade. Kõrtsid, restoranid, kohvikud on olnud suhtluspaigad, kokkusaamise kohad, meeleolu loojad, kus nii mitmedki kunstnikud, kirjanikud ja muusikud on oma põhimõtete eest seisnud, ideid lennutanud ja kaaskõnelejaid leidnud.

Pildil: Sketch London W1

loe lähemalt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15