Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 06.08.2010-27.08.2010

Jonna Johansson & Juan Kasari

Fake Empire and Palm Trees

Alates 6. augustist näeb ArtDepoo galeriis (Tallinn, Jahu 12) kahe soome kunstniku, Jonna Johanssoni ja Juan Kasari näitust „Fake Empire and Palm Trees“.

Johansson ja Kasari on noored Helsinki kunstnikud, kes oma aktiivse kunstitegevuse juures asutasid aastal 2005 ka eduka kaasaegse kunsti galerii 00130.

Jonna Johansson (1975) tegeleb oma töödes humaansusega laiemas tähenduses, sealhulgas uurides globaalseid fenomene indiviidi tasandil. Johanssoni peamiseks meediumiks on maal ja installatsioon. Installatsioon „Sweet Paradise“ tegeleb üha kasvava heaoluühiskonna fenomeniga, kus globaalsed multinatsionaalsed korporatsioonide ketid domineerivad tänavapildis ja „magusa“ elu poole püüeldakse erinevatel tasanditel mõtlemata selle põhjustele. Teiselt poolt toimuvad samasugused muutused inimestega, kes elavad vaesuse piiril ning on elustandardi tõttu sunnitud tarbima ka vastavat toitu.

Juan Kasari (1974) liigub erinevate meediumite vahel: segatehnikas teostatud maalidest fotograafia- ja videotehnikate poolt vahendatud heliteosteni. Mõnikord seob ta kõik eelnimetatud tehnikad installatsioonis, millega loob illusiooni konkreetsest eraldiseisvast maailmast. Kasari stiil on küllaltki hermeetiline ning juurdepääs sellele pole tihtipeale lihtne. Kasari installatsioonide tegelased pärinevad kunstniku enda loodud lugudest vihjega reaalselt eksisteerivatele persoonidele. Ta segab huvitaval moel fakte ja väljamõeldut, leides uusi viise modernsete klišeede kasutamiseks oma töödes. ArtDepoos näitab Kasari oma kahte uut fotoseeriat.

Näitus kestab reede, 27. augustini.



< tagasi