Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_453.jpg

Haus Galerii 14.06.2019-03.09.2019

Per Petersen, Sirje Petersen, Ivar Kaasik

KOKKUSAAMISED

Haus Galerii ülakorrusel on avatud näitus „Kokkusaamised“. Galeriiseintel astuvad vestlusesse kolm kunstnikku – Per William Petersen, Sirje Petersen ja Ivar Kaasik.

Ivar Kaasiku realistlikud meremaalid toovad galeriisaali meditatiivseid kaugusi. Ülipeenes maalitehnikas teostatud tööd oma kergelt optilise efektiga seovad pilgu ja meele pikaks ajaks, luues aistinguid vee ja taeva harmoonilistest kohtumistest. 

Per William Peterseni maalid, mis saadavad tema galerii allkorrusel eksponeeritud skulptuurinäitust “Pea ja Saba”, on seevastu läbinisti aritmeetilised. Per’i tööd on inspireeritud suhetest. Humoorikalt ja dekoratiivselt räägib kunstnik läbi geomeetriliste kujundite põimimise suhete erinevatest seisunditest - tutvumistest, eemaldumistest ja taaskohtumistest. 

Sirje Peterseni suureformaadiline maal “Sensuaalne” on komplimendiks merede ja geomeetria vahel. Teos on märkimisväärne, kuna pälvis sellel kevadel toimunud menukal Eesti Kunstnike Liidu aastanäitusel publikupreemia. Hausi ekspositsioonis “Kokkusaamised” on teosel kujutatud tundeline naisfiguur siduvaks karakteriks kahe meeskunstniku loodud maailma vahel. Endasse süvenenult jalutab ta mööda Ivar Kaasiku rannajoont, sisenedes siis ühe osapoolena Per Peterseni suhete valemeid kirjeldavasse geomeetrilisse maaliruumi. 

Näitused Haus Galeriis on avatud kuni juuni lõpuni. 

1. juulist kuni 1. augustini oleme suvepuhkusel. 

Kauneid kunstiga kohtumisi! 

< tagasi