Näitused > Toimunud > Haus Galerii

ok_na_439.jpg

Haus Galerii 09.01.2019-05.02.2019

Christel Allik

Juhuslik tasakaal

Kolmapäeval, 9. jaanuaril kell 17 avatakse Haus Galeriis Christel Alliku personaalnäitus „Juhuslik tasakaal“, kus autor väljendub senisest veelgi abstraktsemalt ja vastandlikumalt.

Maalimine on Christeli jaoks üks enesekinnitamise viise. „Minu muusa ja inspiratsiooniallikas on loodus oma rütmide ja häältega – mühinad, sahinad, krabinad, vaikus. Loodus oma rahu, kindluse ja korraga, aga ka rahutuse, muutumise ja ootamatustega. Igas hetkes on oma harmoonia, kõik tundub õige. Lõuendile kiht-kihilt värvi kandes, oma vaatlusi läbi uurides võin jõuda tasakaalu poole, kuid ka sellest eemale. Tasakaalust eemaldumine, pidev uute küsimuste tekkimine, harmoonia lõhkumine, balansseerimine ilu ja käreduse vahel – kas nii või teistmoodi?

Tasakaalu otsimine on loomulik maalimise osa, kuid see on rohkem alateadlik tegevus. Teadlikult jälgin pigem mõnd kompositsioonilist jõujoont või kujutist, mis minus sel hetkel pakitseb, teemat, mida lahendada püüan, tasakaalusoov on samal ajal taustal - veidi nagu omasoodu mind mõjutamas. Pilt, mis on ühel hetkel hapralt, justkui juhuslikult tekkinud, mitte otsitud tasakaalus, võib mõne pintslitõmbe järel taas sellest välja kukkuda ja järgmine harmooniapunkt on juba teistsugune. Niisiis - tasakaal kestab ühes juhuslikus hetkes, mida on teinekord kerge käest lasta.“ Oma uuel näitusel ongi autor püüdnud lõuendil peatuma jääda hetkedes, kus on selliseks justkui juhuslikuks tasakaaluks kõige enam lootust.

Christel Allik on lõpetanud 1996. aastal Tallinna Kunstiakadeemia tekstiili erialal, ta on Eesti Kunstnike Liidu liige, hetkel tegutseb vabakunstnikuna, näitustel osaleb aktiivselt alates 1995. aastast.

< tagasi