Uudised > NEO*EKS*PRE*POST – kevadine pungi-kuulutaja

NEO*EKS*PRE*POST – kevadine pungi-kuulutaja

647.t2.jpg

Kolmapäeval, 6. märtsil kell 18 avatakse Haus Galeriis rühmituse NEO*EKS*PRE*POST näitus PUNK-BAROKK, mille loosungiks on suurlinlikult mäslev ilu, mis päästab maailma. Varieeruva koosseisuga kunstirühmitust esindavad seekord kunstnik, sisearhitekt ja rühmituse president Andro Kööbi maalid ning kunstnik ja keraamik professor Urmas Puhkani skulptuurid.

Link näituse pildimaterjalile ja “manifestatsioonile” asub siin.

Näitus PUNK-BAROKK võtab  hakkaja, positiivsest energiast pakatava ja kaasamist lootva (noore) inimese positsiooni sotsiaalse ebavõrdsuse taustal, linnaruumis, ja kujundab ilma oskuste ja vahenditeta loomisprotsessist uue esteetiliselt tervikliku suuna. Selle imaginaarse kangelase tunded ja püüdlused saavad kunstiteose vormi, millest ta isegi täpselt aru ei saa, aga mille NEO*EKS*PRE*POSTi kunstnikud kujundavad väga peenelt paljutasandilisteks teosteks.

Näitus PUNK-BAROKK pole oma olemuselt mitte sotsiaal-kriitiline, vaid hoopis positiivne, sotsiaal-mõistev käsitlus indiviidi ja ühiskonna konarlikust suhtest, täis unistusi, kartusi, lootusi, ilma liigse teadmiseta, kuidas tulevik peaks teoks saama.

Näituse avamisel toimub vabatahtlikkuse alusel kaasav häppening „HOT-PORTRAIT“, mis käsitleb samuti sotsiaalset kihistumist ja kommertsialiseerumise ning kapitalikesksuse „võlusid“.

Näituse avamisel on esindatud ka Saksamaal resideeriva kunstniku Ivar Kaasiku punk-barokne ehtekunstilooming.

Järgmine võimalus kunstnikega kohtuda avaneb näituse lõpus, kui Tallinn Music Week’i raames toimuval galeriituuril 28. märtsil on oodata juba uusi üllatusi. Näitus ise on avatud 30. märtsini.

NEO_EKS_PRE_POST_Andro_Koop_Urmas_Puhkan_PUNK_BAROQUE_(21)_-_Copy.jpg

< tagasi