Uudised > KUNST SWEDBANKIS

KUNST SWEDBANKIS

725.t2.jpg

Hea kunstisõber!

Oled kutsutud August Künnapu näituse "Albatross" avamisele.

Homme, 20. veebruaril kell 15:00 avab Haus Galerii Swedbanki privaatpanganduse ruumides (Liivalaia 8) August Künnapu isikunäituse "Albatross". Väljapanek on avatud 20. maini.

Sellel kevademeelsel näitusel on August Künnapu oma tuntud headuses. Teda on alati inspireerinud inimesed ja loomad, kelles on lustakust, elevust, sportlikku jõudu, elujanu või lihtsalt vunki – need, kes elavad täiel rinnal. Künnapu stseenid, toimugu need siinsamas Eestis või teisel pool maailma, on argipäevased ning oma motiivides alati äratuntavad – askeldajad, mängijad, mõnulejad ja nõnda edasi. Kunstniku värvipalett on otsekoheselt ergas ning teemad rõhutatult naiivsed. Igat maali iseloomustab pulbitsev vitaalsus. Künnapu ise on öelnud: “Tore, kui maalist saadud energia tekitab head tuju, naeru, rõõmunuttu või muid positiivseid reaktsioone. . . . Hea kunstiga muutub paremaks nii autor, vaataja kui kogu maailm.”

August Künnapu (s. 1978) õppis 1997–2002 Eesti Kunstiakadeemias ning on täiendanud end ka Londonis. 2007. aastal teenis ta Konrad Mägi maalipreemia ja 2018. aastal Kristjan Raua preemia. Kunstniku teoseid leidub muuhulgas Eesti Kunstimuuseumis, Tartu Kunstimuuseumis, Viinistu Kunstimuuseumis ning erakogudes Eestis, Lätis, Taanis, Saksamaal ja USA-s.

Näitusel on maalid aastatest 2003–2019.

Swedbanki privaatpanganduse ruumid asuvad aadressil Liivalaia 8, sissepääs Pärnu maantee poolsest küljest. Näitus on avatud esmaspäevast reedeni kell 9:00–17:00.

< tagasi