Uudised > Tiina Tammetalu. LA DOLCE VITA: maalid ainult ilusatele

Tiina Tammetalu. LA DOLCE VITA: maalid ainult ilusatele

16. septembril kell 17 olete oodatud SEB panka galeriisse Tiina tammetalu näituse "LA DOLCE VITA: maalid ainult ilusatele" avamisele.

Tammetalu seekordsed maalid - fragmentaalsed ülestähendused hetkedest, nägudest, vaadetest ja detailidest - on ühendatavad eeskätt läbi autori, kes, reisides erinevais paigus, on teatud “ladolcevitaliku hoiakuga” kogetud hetki ära tundes need oma meeltesse talletanud ja hiljem ateljeevaikuses mõned neist ka lõuendile tähendanud.




Autori sõnutsi on “La Dolce Vita” väga isiklik. Neile maalidele on ainest andnud autori enese poolt aeg-ajalt viljeldav nautlev, sübaristlik elustiil, kus ainsaks kehtivaks reegliks on hedonism. Lastes end passiivselt õndsa kulgemise lainetel kanda, on meeltesse jäänud hulk katkeid piltidest, lõhnadest, nägudest, maastikest, arhitektuurist, etc – georaafiliselt ja ajaliselt üsna fragmenteeritud ja ühitamatu jada, mis on siiski väga kindlalt ühendatavad läbi autori isiku, kes nende “magusate kogemuste” äratundmishetkeil on alati üllatusega märganud end mõtteis kordamas: “La Dolce Vita…”.

Otsides maalinäitusel assotsiatsioone Federico Fellini samanimelise suure filmiga aastast 1960, tuleb märkida, et film “La Dolce Vita” oli Fellini samm pärast neorealismi kunstfilmi maailma. Arvestades Tammetalu fundamentaalrealistlike “Eesti maastike” ja aktimaalide background´i, on see paralleel üsna kõnekas.



Näitus jääb külastajatele avatuks 31. oktoobrini.


|?>
< tagasi