Uudised > Haus Galerii 10 aastat.

Haus Galerii 10 aastat.

Haus Galerii 10. aastapäeva pidu 25. septembril.

Eesriie kerkib ja Haus Galerii annab pidulikult teada, et olete palutud osalema

meie 10. aastapäeva suurejoonelisel peol teisipäeval, 25. septembril

kell 18.00 teile juba ammugi tuttavaks saanud paigas Tallinnas, Uus tn. 17.


Meelierutava peolaua juures, küünalde ja sünnipäevatordi kõrval kõneleme kõigest, mis on meid aastateks sidunud kunstiga. Vaatame ja kuulame, mida arvavad galeriist kunstnikud. Hiljuti erinevates ateljeedes ülesfilmitud intervjuud on südamlikud ja kõnekad.


Vahepalana laseme end aga ehtida kunstil ja üksnes kunstil. Astume koos kunstigurmaanidega oksjonisaali ja viime läbi viie vaieldamatult eesti loomeklassikasse kuuluva teose enampakkumise. Autoriteks on Haus Galerii aastatepikkuses oksjonite traditsioonis ikka vaid lugupidamist väärinud Konrad Mägi, Nikolai Triik, Eduard Wiiralt, Oskar Kallis ja Johannes Greenberg. Teoseid on võimalik näha galeriiseintel kaunilt eksponeerituna juba praegu.

Kõik, kes leiavad, et mõni neist teostest võiks olla just tema kunstikogu ehteks, palume heita pilk oksjoni toimumise korrale allpool ja end eelnevalt pakkujana registreerida. Oksjonist on võimalik osa saada aga kindlasti kõigil peokülalistel.

Ka hea muusika on sel õhtul meiega. Viise, mida on läbi aegade mängitud erinevate kultuurimekade valgetes kontserdisaalides ja õdusates kohvikutes, esitavad teile „Ooper-kvarteti” virtuoosid rahvusooperist „Estonia”.


Teid oma sünnipäevaõhtule oodates,

Haus Galerii

R.S.V.P.

6 419 471, 6 411 076

haus@haus.ee


Olete oodatud koos kaaslasega. Riietus pidulik.


P.S. Auto soovitame koju jätta.


OKSJONI TOIMUMISE KORD


Kõigi oksjonil osalevate teoste autentsus on tõestatud Eesti Kunstimuuseumi eksperdi ekspertiisiaktidega.



OKSJONI EKSPOSITSIOON


Oksjoniteostega saab tutvuda Haus Galeriis oksjonieelsel perioodil. Samas antakse ka ostueelseid konsultatsioone. Teosed on esitletud ka galerii koduleheküljel www.haus.ee. ning aastapäeva raamatus.



OKSJONILE REGISTREERUMINE


Oksjonile tuleb registreeruda oksjoni eelselt. Ostja täidab ja allkirjastab registreerimislehe ning edastab selle talle sobilikul viisil, kas isiklikult või posti teel galeriisse. Registreerimisleht jääb oksjoni sekretariaati. Sellele kantav informatsioon on vajalik ostja isiku kinnitamiseks ja oksjonil arveldamise lihtsustamiseks. Korraldaja garanteerib ostja isikuandmete konfidentsiaalsuse. Oksjonil pakkumise number teatatakse ostjale registreerumise järgselt. Numbritahvel väljastatakse ostjale vahetult enne oksjoni toimumist galeriis.



OKSJONIL PAKKUMINE


Pakkumine toimub aastapäeva raamatu lisas esitatud teoste loetelu järjekorras.

Oksjonil pakkumist viib läbi oksjonipidaja, kes teatab pakkumise alghinna, fikseerib kolmanda haamrilöögiga teose lõpphinna ja lahendab ainuisikuliselt kõik pakkumistega seonduvad küsimused.

Ostja annab oksjonil omapoolsest pakkumisest märku numbritahvli tõstmisega. Vastavalt Haus Galerii oksjonikorrale on teoste puhul, mille alghind ületab 100 000 krooni, hinnasammuks on 1000 krooni. Kui osaleja soovib pakkuda korraga enam kui kehtestatud hinnasamm lubab, siis ütleb ta numbrit tõstes oma pakkumise, mis ei tohi ületada 5000 krooni. Pakkumine toimub täissajalistes. Lõplik pakkumine registreeritakse oksjonisekretäride poolt.



OKSJONIL OSALEMINE KIRJALIKU PAKKUMISEGA VÕI TELEFONI TEEL


Kui oksjonile eelregistreerunud osaleja ei saa ise oksjonil viibida, siis on tal võimalik teha teostele kirjalikke pakkumisi, kas alghinnaga või vastavalt pakkuja otsusele kõrgemalt. Kirjaliku pakkumise blanketi täidab pakkuja hiljemalt ühe päeva jooksul enne oksjoni toimumist galeriis, fikseerides pakutava(d) teose(d) ja maksimaalsed ostuhinnad, mille piires teda oksjonil esindab oksjonikorraldaja. Kui ostja kirjalik pakkumine jääb viimaseks kõrgeimaks hinnaks, siis fikseeritakse teose müük ja teatatakse sellest ostjale kolme päeva jooksul peale oksjoni toimumist. Kirjalik pakkuja omandab teose võrdse konkurentsi alusel viimase fikseeritud hinnaga, mis võib jääda ka allapoole tema maksimaalset pakkumist. Kirjalikke pakkumisi esindab korraldaja.

Registreerunud ostjal on võimalik teha pakkumisi ka oksjoni ajal telefoni teel, teavitades sellest oksjonikorraldajat hiljemalt üks päev enne oksjoni toimumist.

Ostjat huvitava teose esitlemise eelselt helistab korraldaja ostjale ja ostja osaleb oksjonil telefoni vahendusel.



OSTETUD TEOSTE EEST TASUMINE


Oksjonilt ostetud teoste eest saab tasuda nii sularahas, ülekandega kui ka pangakaardiga. Oksjoni sekretariaadist väljastatakse igale ostjale vastav leping-arve. Oksjoni teoste eest tuleb tasuda 5 päeva jooksul peale oksjoni toimumise kuupäeva.

Sularahas ja kaardiga tasumisel saab ostja teose kätte kohe peale makse sooritamist. Ülekandega tasumisel tuleb ostjal teose kättesaamisel esitada maksekorralduse koopia.

Ostja maksab teose eest oksjonil väljakuulutatud lõpliku haamrihinna, millele lisandub 7%ostutasu ehk buyer´s premium´i . Ostutasu lisandub hinnale ka juhul kui haamrihinnaks on teose alghind.


|?>
< tagasi