Uudised > Joonistamiskursuse uus hooaeg Haus Galeriis!

Joonistamiskursuse uus hooaeg Haus Galeriis!

Uus täiendatud programm vanadele tuttavatele ja uutele huvilistele.
Jätkates eelmise aasta traditsioone pakub Haus Galerii taas võimalust osaleda joonistamiskursusel.

Kursus on planeeritud ajavahemikule septembri lõpp 2006 kuni mai lõpp 2007.

Endiselt on juhendajaks nimekas kunstnik ja õppejõud Jarõna Ilo. Kursus on mõeldud nii algajatele kui ka edasijõudnutele kuna baseerub individuaalõppel, mil õpetaja tunni jooksul kõigiga eraldi tegeleb.

Erinevalt eelmise aasta iganädalasest programmist hakkab seekordne kursus toimuma kord kuus ja pisut intensiivsema õppekorra järgi. Uuel hooajal toimub õppetöö laupäeviti kell 11.00-16.00 Haus Galerii ruumides (Uus 17). Kohtutakse üks kord kuus ning vahepeal jätkab igaüks vastavalt antud ülesannetele tööd omas rütmis, et järgneval õppepäeval ühiselt ka kodutööd üle vaadata. 

Järgmine (neljas) joonistamispäev toimub laupäeval, 27. jaanuaril algusega kell 11.00.  

Kursuse käigus tutvustatakse erinevaid joonistamisel kasutatavaid materjale ja tehnikaid. Õpitakse joonistama pliiatsi, grafiidi, söe (puusüsi ja press-süsi), kriitpastelli, tušiga (pintsel ja sulg), samuti kasutatakse erinevad paberitüüpe. Iga tunni käigus toimub ka õpitava tehnika täpsem analüüs tuntud kunstnike teoste põhjal, kes samas laadis kas töötavad või on töötanud. Edasi jõudes on soovijatel kursuste käigus võimalus kasutada lisaks joonistusmaterjalidele ka kattevärve nagu akvarell ja akrüül.

Joonistamisoskus on kujutava kunsti põhialuseid. Õppetöö eesmärk ei ole siiski üksnes praktiliste oskuste õpetamine ja edasiandmine, aga ka püüd kunsti laiemalt lahti mõtestada ja õpetada seda oskuslikult vaatama. See on pildikeele – visuaalse keele õppimine, mille abil arendada oma visuaalset teadlikkust, analüüsivõimet, proportsiooni-, kompositsiooni- ja perspektiivitaju kogu meid ümbritseva nähtava maailma hindamisel.

Täpsemalt kursusejuhendajast Jarõna Ilost

Jarõna Ilo on Eesti Kunstiakadeemia õppejõud, vabakutseline kunstnik. Jarõna Ilo alustas kunstiõpinguid 1974. aastal oma sünnilinnas Kiievis Tööstusgraafika Tehnikumis. Hiljem täiendas ennast kaks aastat Praha Filmiakadeemias fotograafia erialal ja aasta Eesti Kunstiakadeemias.

Jarõna Ilo teekond õppejõuna algas 1981. aastal Eesti Kunstiakadeemias joonistamise kateedris, kus ta on tegev tänini, olles samal ajal ka aktiivne kunstnik. Jarõna Ilo juhendamisel on joonistamisoskusi omandanud õpilased ja tudengid Eesti Kunstiakadeemias, Vanalinna Hariduskolleegiumis, Euroülikoolis (joonistamisele lisaks maalimise, kompositsiooni, didaktika õppejõud), Rakenduskunsti kolledžis Tallinnas, Viljandi Kultuuriakadeemias, Austraalia Rahvuslikus Ülikoolis Canberras. Kuue aasta vältel oli ta üle 30 lastesaate programmi autor ja läbiviija.

Ilo on esinenud ligi 30 näitusega nii Eestis kui ka välismaal. Alates 1988. aastast on ta Eesti Kunstnike Liidu liige.Tema teoseid leidub paljudes kunstikogudes, nimekamad neist on Eesti Kunstimuuseum, Tartu Mänguasjamuuseum, Sirdali Kommuuni kogu, Sinnessi kool, Oksendalli kool, Tonstandi kool (Norra) jne, lisaks paljud erakogud.

Kursuse hind

Kursuse miinimum tasu on 125 krooni ühe korra eest ,milles sisaldub kaks tundi joonistamist. Juhul, kui teie päev joonistades kujuneb pikemaks, arvestatakse ka tasu vastavalt 3h- 187 krooni ja 4h- 250 krooni. Tasuda saab kas sularahas kohapeal enne õppepäeva algust või kokkuleppel ülekandega. Kursuse hind ei sisalda käibemaksu. Kursuse tasu sisaldab kursuse läbiviimist ja kõiki kohapeal kasutatavaid materjale. Koduseks kasutamiseks muretsevad soovijad endale meelepärased materjalid ise.


Lisainfo:

Artdepoo
Tel: (+372) 6 661 488
E-post: artdepoo@ artdepoo.com
www.artdepoo.com

|?>
< tagasi