Uudised > HAUS GALERII KUNSTIPÄEV 20.08.2005

HAUS GALERII KUNSTIPÄEV 20.08.2005

Seekordne kunstipäev toimub Läsna külas Piret ja Jüri Mildebergi kodus.
Taas on meil erakordne heameel kutsuda kõiki armsaid kunstisõpru osa saama Haus Galerii igasuvisest kunstipäevast.
Haus Galerii kunstipäevade traditsioon ulatub tagasi juba eelmisesse sajandisse, kui 1999. a suvel toimus esimene selline üritus Palmse mõisas. Sellest ajast peale on  klientide kunstipäev kuulunud lahutamatult meie suviste ettevõtmiste juurde.
Oleme käinud Türil, kus toimusid Noorte Kunstnike Päevad, Palamuse klaasikojas ja Albu mõisas. Meie eesmärgiks on alati olnud pakkuda meie galerii sõpradele võimalust välja tulla tavapärasest keskkonnast ja saada osa isetegemise rõõmust professionaalsete kunstnike juhendamisel.
Sellel aastal toimub Haus Galerii kunstipäev Läsna külas, kunstnikepaari Piret ja Jüri Mildebergi kodus, milleks on nende soovide järgi ja oma kätega üles ehitatud fantaasiaküllane Villa Mia.
Kuna kogu maailm tähistab 2005. aastat kui H. C. Anderseni aastat seoses kuulsa muinasjutuvestja 200. sünniaastapäevaga, pakume kõigile kokkutulnutele võimalust  illustreerida mõnd Hans Christian Anderseni muinasjuttu omal vabal valikul, olgu selleks siis „Pöial–Liisi”, „Lumekuninganna”, „Metsluiged” või „Vankumatu tinasõdur”.  Seepärast oleks ka tore, kui enne Läsna külla sõitmist teeksite pisut kodutööd ja tuletaksite meelde mõned tema toredad muinasjutud. Peale joonistamise on programmis ka „tarbekunsti” osa, nimelt on võimalik valmistada ja kaunistada vineerist hüpiknukku – hampelmani.
Haus Galerii kunstipäev on üritus kogu perele, olete kõik oodatud koos laste, sõprade ja sugulastega.

Haus Galerii kunstipäev toimub Läsna külas, Sassipoja talus 20. augustil, 2005.a

Lühike juhend kohalesõiduks: Läsna küla asub Lääne–Virumaal. Kui tulete Tallinna suunast, sõidate mööda Peterburi maanteed kuni möödute Lääne–Virumaa maakonna sildist ja 4 km pärast pöörate paremale, seejärel sõidate 1,8 km ( mööda asfaltteed ) ja seejärel peaksitegi nägema lõbusat teeviita, mis juhatab Sassipoja talu juurde.  


PÄEVAKAVA:

12. 00 – 12. 30  Saabumine ja kogunemine Loobu külas, Mildebergide hoovis.
                             Hiline hommikukohv.

12. 30 – 13. 30 Tervitused ja tutvumine ajakava ja võõrustajatega.  
                            Tervitussõnad Haus Galerii poolt.
                            Piret Mildeberg tutvustab hüpiknukkude valmistamise põhitõdesid ja
                            Jüri Mildeberg  omakorda juhatab sisse muinasjutu illustreerimise osa.
                            Väike tutvustav ring ümber maja ja lähiümbruse.

13. 30 – 15. 30 Töö sektsioonides.  Piret Mildebergiga liituvad need, kes soovivad endale hüpiknukku õhtul                          koju viia ja Jüri Mildebergi lähedusse hoiavad need, kes armastavad Hans  Christian Anderseni muinasjutte ja joonistamist. Kunstipäevalised võivad osaleda mõlemas grupis ja vastavalt oma soovile gruppe vahetada.

15. 30 – 16. 30  LÕUNA

16. 30 – 18. 30 Töö sektsioonides jätkub.

18. 30 – 19. 30 Kunstipäeva lõpetamine.
                          Päeva jooksul valminu väljapanek ja arvustamine.
                          Viimased kõned ja käepigistused.

Vihma korral mahub palju häid kunstipäevalisi ühte ateljeesse!

Mildebergide maja taga, jalutuskäigu kaugusel asuvas järves saavad kõik soovijad ka ujumas käia!

Kunstipäeva sujuvama korraldamise huvides palume Teil ja Teie kaaslastel oma tulekust kindlasti ette teatada ja tasuda ka osalemistasu, mis on täiskasvanutele 250 krooni ja lastele alates 7. eluaastast 100 krooni, veel väiksemad lapsed on tasuta. Selles summas sisalduvad kasutatavad kunstitarbed ja pakutavad eined.

Meeldivate kohtumisteni!


Haus Galerii
6 419 471
haus@haus.ee
www. haus.ee


Osavõtutasu saab maksta sularahas Haus Galeriis ( Uus tn 17, Tallinn ) või ülekandena arvele SEB Eesti Ühispank 10052002292003   

|?>
< tagasi