Uudised > Tallinna Teisipäev Haus Galeriis.

Tallinna Teisipäev Haus Galeriis.

 

Teisipäeval, 29. septembril kell 18.30 on Haus Galeriis värskeltavatud Herkki-Erich Merila isiknäitusel võimalus kohtuda nii fotokunstniku enda kui kirjanik Olavi Ruitlasega, kelle varasemast koostööst on sündinud kunsti- ja luuleraamat „Eesti edulood“.


Üritus toimub Tallinna Teisipäeva raames, mis on spetsiaalse programmi ja pikendatud avamisaegadega galeriiõhtu sariüritus pealinna galeriides. Üritus kuulub Fotokuu satelliitprogrammi ning fookuses on seekord fotokunst. Programmi on kaasatud OKAPI galerii, EKA galerii, Haus Galerii, Tam galerii, Vaal Galerii ja Fahle galerii.


Alates kella 17st kuni 21ni õhtul toimuvad galeriides avamised, projektide esitlused ja vestlusringid ning enamikes galeriides on kohal kunstnikud, et tutvustada huvilistele oma teoseid. OKAPI galerii avab Nõmme Fotoklubi ühisnäituse „Aeg Maha“, kus võib näha analoogfotograafia erinevaid katsetusi. EKA galeriis toimub näitusel „Uus maa minu akna taga“ kunstnikuvestlus näituse autori Alissa Nirgi ning kunstniku ja õppejõu Liina Siibi vahel.

Haus Galeriis on eksponeeritud Herkki-Erich Merila näitus „Figuring“, mille kandvaks motiiviks on kehalisuse kujutamine erinevates tehnikates ja kontekstides alates 1990. aastatest.

Tam galeriis on Anonymous Bohi näitus „10 käsku“, mille jaoks on kunstnik saanud inspiratsiooni oma arvukatest reisidest. Vaal galeriis toimub fotokunstniku Peeter Lauritsa teadvuse mõistega tegeleva näituse „Codex naturalis“ avamine. Avamisõhtul pakub muusikalist elamust postmuistne rühmitus "Eeter". Õhtu lõpetab videointervjuu Hiinas viibiva kunstniku Anonymos Bohiga, kelle teine näitus „Stardust“ on avatud Fahle galeriis.


Näitus "Figuring" jääb Haus Galeriis avatuks kuni 20. oktoobrini 2015

< tagasi