Uudised > Unikaalne näitus Tallinna raekojas

Unikaalne näitus Tallinna raekojas

 

Unikaalne näitus Tallinna raekojas
“KUNST VALITSEB”


Euroopa vanade meistrite šedöövrid 15. - 17. sajandist.  
BRUEGEL, RUBENS, CRANACH, DÜRER JPT.


5. juuni – 5. oktoober 2015

 

http://www.haus.ee/content/Kunst_valitseb_pilt_kodulehele.jpg
 

 

Tallinna raekojas eksponeeritakse originaalteoseid maailmakuulsatelt kunstnikelt nagu Peter Paul Rubens, Pieter ja Jan Brueghel, Lucas Cranach, Albrecht Dürer, David Teniers, Jakob van Hulsdonck, Jacob Savery, Jan Massys jpt. Teosed pärinevad erakollektsioonidest üle maailma. Sellisel tasemel ja hulgal tollase ajastu kunsti, enam kui 80 suurteost, esitletakse Eestis esmakordselt.

Mahukas väljapanek haarab terve raekoja, sulandudes hoone arhitektuuri ja ajaloolisse interjööri. Näituse tarbeks ehitatakse raekoja võlvide alla unikaalne, spetsiaalsete valguslahendustega siseinstallatsioon.

Näitus „Kunst valitseb“ viitab võimu ja loomingu kokkupuutepunktidele. Tallinna raekoda kui keskaegse linna võimu ja vaimu sümbol on vanade meistrite tööde eksponeerimiseks tähendusrikas paik. Raekoja kunstiväärtustes peegelduvad tolleaegsed ideaalid ja tõekspidamised, mida kannavad endas ka näitusele tulevad teosed.  

Keskajal oli kunst võimsaks meediumiks valitseva moraali ja eetika edasiandmisel. Milline on selle kunsti sõnum ja mõju tänases maailmas?

Andes rohkem valitsemiseruumi kunstile, mis kannab igavikulisi ideaale, loome endas ja ühiskonnas parema tasakaalu.

Näituse peakorraldajaks on Art-Life Projekt OÜ, kelle eesmärgiks on viia ellu kõrgetasemelisi rahvusvahelisi kunstiprojekte egiidi all „maailm läbi kunsti”, kaasates oma  tegevusse parima kunstikogemusega spetsialiste meilt ja mujalt.

Näitus „Kunst valitseb” valmib koostöös Tallinna raekojaga ja on avatud iga päev kell 9.30 – 17.30. Riigipühadel suletud.
Pilet  14 €, õpilasele 6 €, lapsed kuni 7. eluaastani tasuta.

Loe lisa:
www.artrules.ee
www.tallinn.ee/raekoda/kunst_valitseb

Info:
Näituse kuraator: Piia Ausman
Art-Life projekt OÜ juhatuse liige,  Haus Galerii direktor
piia@artlife.ee , (+372) 52 77 334
 

< tagasi