Uudised

Uudised

773.t1.jpg UUS NÄITUS JAAN ELKEN: KOHA MÄLU III

Jaan Elkeni hiliseim näitus „Koha mälu III“ Haus Galeriis koondab valdavalt suuri ja keskmises formaadis maale, kus hillitsetud värvigammas taasluuakse võimsaid tsitaate eepilistelt tühermaadelt.

loe lähemalt

769.t1.jpg Stabiilne muutuja

UUS NÄITUS! REIN KELPMANI "STABIILNE MUUTUJA"

VÄRVILINE SÜGIS HAUS GALERIIS

Haus Galeriis on nüüd avatud kunstnik Rein Kelpmani näitus pealkirjaga "Stabiilne muutuja".

loe lähemalt

768.t1.jpg Õpeta mind lendama

Anatoli Strahhovi uue näituse "Õpeta mind lendama" avamine kolmapäeval, 16. septembril, kell 18:00. Olete oodatud!

Tänu elukäigule avalduvad Anatoli Strahhovi loomingus nähtavalt erinevate kultuuride kogemused, nii siinsed kui kunagised tundemaailmad.

loe lähemalt

767.t1.jpg Vano Allsalu näituse "Loodusest" avamine 17. augustil kell 18!

Tuleval esmaspäeval kell 18 avame koos Vano Allsaluga tema uusimate maalide näituse. Kõik on kutsutud! Näeme kunstnikku tema tuntud headuses – Vano Allsalu looming ei saa jätta külmaks. Kunstnik tunneb inimest. Sellest annab tõestust tema oskus puudutada vaataja teadvuses punkte, mis loovad ootamatuid, mõnikord üllatavalt tugevaid tundeid ja eredaid kujutlusi. Väljapanek on avatud 12. septembrini.

Loe ja vaata rohkem siit (link)!

Veel tuletame meelde, et Elvi Rangelli ja Elina Laurineni paarisnäituse (link) tähistamiseks on kumbki kunstnik pannud ühe oma teose oksjonile haruldase alghinnaga 100 eurot.

Enampakkumisel olevate maalidega saab tutvuda ning oksjonil osaleda aadressil onlinearthaus.com (link).

loe lähemalt

763.t1.jpg ELVI RANGELLI JA ELINA LAURINENI LUMMAV NÄITUS NING ERAKORDNE OKSJON!

Täna, 8. augustil kell 17 avame kahe suurepärase soome kunstniku, Elvi Rangelli ja Elina Laurineni paarisnäituse. Maalide ühiseks lõimeks on kirg värvi vastu. Iga väljas olev teos kajab saalis vastu jõuliselt ning kutsub vaatajat otsekui endasse. Oled oodatud sellest kogemusest osa saama! Näitusega kaasneb ka erakordne online oksjon.

 

loe lähemalt

762.t1.jpg LAHTIOLEKUAJAD SUVEL

Armsad kunstisõbrad!

Nüüd on õige hetk väisata meie põnevaid näituseid, enne kui algab suur suvi. 1. juulist 31. juulini on galerii puhkusel, ent ette teatades on võimalik meid siiski külastada - kirjutage aadressile haus@haus.ee või helistage 52 77 334 (Piia Ausman) ja leppige aeg kokku.

Alates 1. augustist oleme taas avatud tavapärastel aegadel. Seniks aga soovime Haus Galerii tiimiga teile kunsti- ja päikeseküllast suve!

Haus Galeriis praegu avatud:

Marko Mäetamme "Seosed" (link)

Jaanika Peerna ja Siim-Tanel Annuse "Ümber suunatud lend" (link)

loe lähemalt

757.t1.jpg Avatud on Siim-Tanel Annuse ning Jaanika Peerna ühisnäitus!

Haus Galeriil rõõmustab abstraktse kunsti austajaid - meie alumise korruse saalis on avatud Jaanika Peerna ja Siim-Tanel Annuse loomingut sünteesiv näitus "Rerouted Flight". Väljapanek on satelliidiks Tallinna Kunstihoone kevadnäitusele 2020, kus Haus Galerii esindab just neid kahte kunstnikku.  Galerii annab võimaluse nii Siimu kui Jaanika töödesse põhjalikumalt süveneda. Kuna avamist publikuga ei toimu, siis leiate saalivaated alloleva uudisteksti juurest ning saate näitust nautida ka internetis. Samuti olete oodatud teoseid vaatama galeriis kohapeal. Juulis oleme puhkusel ning kui tahate sellel kuul galeriisse tulla, siis andke oma külastuse soovist teada ning me avame uksed teile kokkuleppel, sobival ajal. Kirjutage haus@haus.ee või helistage 52 77 334. 

VAATA SIIM- TANEL ANNUSE KÕIKI GALERIIS OLEVAID TEOSEID SIIT

VAATA JAANIKA PEERNA KÕIKI GALERIIS OLEVAID TEOSEID SIIT 

 

 

loe lähemalt

758.t1.jpg Marko Mäetamme "Seosed" avamine oli meeleolukas

Marko Mäetamme lustaka ja nostalgilise näituse "Seosed" avamine oli täielikult väljapaneku vääriline. 18. juunil toimunud avamisüritusel olid kohal mitte ainult rõõmsad ja ilusad inimesed, nagu meil ikka, vaid lisaks veel 90ndate stiilis joogid ja muusikavalik. 1990ndad peegelduvad vastu ka Marko varase perioodi töödelt, mis näitusel väljas. 

Kliki siia, et näha lähedalt kõiki eksponeeritavaid teoseid!

Tuttavaid nägusid näituse avamiselt leiad meie pildigaleriist!

loe lähemalt

732.t1.jpg JÜRI ARRAK HAUSIS TÄNA KELL 18!

Armas kunstisõber,

Täna õhtul kell 18:00 avab Haus Galeriis oma uusimat loomingut tutvustava näituse ei keegi muu kui Jüri Arrak. Oled väga oodatud!

Näeme kunstnikku tema tuntud headuses, ent seekordne näitus on tavapärasest mõnevõrra isiklikum. Väljas olevad maalid ja graafilised lehed kinnitavad seda, mida võiski aimata - Jüri Arraku krutskite varu on otsatu.

Rohkem infot ja pilte näituselt näed siit!

loe lähemalt

730.t1.jpg AVANGARD KUNST ONLINE OKSJONIL - LEONHARD LAPIN

Haus Galerii esitleb Online Arthausi oksjonil jätkuvalt meie kaasaegse kunsti klassikat. Leonhard Lapin on üks mõjukamaid ja rahvusvaheliselt tunnustatumaid eesti kunstnikke. Oksjonil on valik Lapini teostest, mis on jätnud vaieldamatu jälje kunstiajalukku ning mille haruldasem osa pärineb autori enda kullafondist. Rariteetsed on siinkohal just Lapini varasesse loomeperioodi jäävad originaaljoonistused, millest suurem osa on tänaseks omandatud Eesti Kunstimuuseumi kollektsiooni. Just originaaljoonistused on tavapäraselt aluseks hiljem valmivatele graafilistele lehtedele, my trükitakse väärtusliku ja piiratud autoritiraažina. Käesolev oksjon pakub võimalusi omandada nii Leonhard Lapini märgilisi joonistusi kui tunnustust ja tuntust leidnud graafilisi lehti.

loe lähemalt

728.t1.jpg MUMMUISM MEIE MAJAS

Ashot Jegikjani "Kevad ja mummuism" Haus Galeriis 03.03.2020 – 04.04.2020

Vaata näitusel olevaid pilte siit!

3. märtsil kell 18 avame Haus Galerii alumise korruse saalis Ashot Jegikjani isikunäituse "Kevad ja mummuism". Kõik on teretulnud!

Ashot Jegikjan on üks neist kunstnikest, kes tajub atmosfääre, olukordi ja inimesi eriti tundlikult. Peale selle on tema jaoks oluline leitud seisundeid ja meeleolusid edasi anda selliselt, et ükski tunnetuslik nüanss ei läheks kaduma. 

loe lähemalt

725.t1.jpg KUNST SWEDBANKIS

Hea kunstisõber!

Oled kutsutud August Künnapu näituse "Albatross" avamisele.

Homme, 20. veebruaril kell 15:00 avab Haus Galerii Swedbanki privaatpanganduse ruumides (Liivalaia 8) August Künnapu isikunäituse "Albatross". Väljapanek on avatud 20. maini.

loe lähemalt

724.t1.jpg ERAETTEVÕTE KUNSTIKOLLEKTSIOON INTERNETI OKSJONIL!

EESTI KAASAEGSE KUNSTI KLASSIKUD

Haus Galerii aitab läbi viia  eraettevõtte kunstimüüki. 29. jaanuarist kuni 29. veebruarini 2020 on galerii kureeritud oksjoniportaalis www.onlinearthaus.com avatud enampakkumine, kus vaid 30 päeva jooksul on võimalus soetada nimekate eesti kaasaegsete kunsti klassikute teoseid nende tegelikust turuhinnast soodsamalt. See on kunstikollektsioon, mis on olnud aastakümneid ühe kohaliku eraettevõtte omandis – täna otsivad need suurepärased maalid aga galerii abiga uusi omanikke!  

loe lähemalt

723.t1.jpg VESTLUSRING KUNSTNIK ALINA ORAVAGA JUBA 14. JAANUARIL KELL 18:00!

7. jaanuaril avati Haus Galeriis Alina Orava polüvaatemaalide näitus. Vestlusõhtul, mida modereerib Sandra Jõgeva, selgitab kunstnik pikemalt, mida polüvaate maal endast kujutab ja kuidas sellega suhestuda. Ka publik saab esitada küsimusi. Kõik on oodatud!

Rohkem infot näituse kohta: http://www.haus.ee/?c=naitus-kaesolev&l=et&y=2020&id=458

Foto: Arno Saar

Näitust "Polüvaate maailmad / Polyview Worlds" toetab Eesti Kultuurkapital.

loe lähemalt

721.t1.jpg PÕLEMINE HAUS GALERIIS

Siim-Tanel Annus. PÕLEMINE

09*.01.2020 – 05.03.2020

*Näituse avamine homme, neljapäeval, 9. jaanuaril kell 18.00 Haus Galeriis (Uus tn. 17, Tallinn). Olete oodatud!

Siim-Tanel Annusel on käsil näituste triloogia – etapid elamise, olemise ja loomise teel. Kuni märtsini on Adamson-Ericu muuseumis avatud näitus “Läbimine”. Haus Galeriis avatav väljapanek kannab pealkirja “Põlemine” ning kunstnikul on ettevalmistamisel ka näitus “Olemasolemine”. 

loe lähemalt

719.t1.jpg MIS ON POLÜVAATE MAAL? Vastuse annab Alina Orava uus näitus!

7. jaanuarist 8. veebruarini on Haus Galeriis väljas kunstnik Alina Orava näitus:

POLYVIEW WORLDS / POLÜVAATE MAAILMAD

Alina Orava (s. 1989) näitus tõi galeriisse midagi täiesti uut. Kunstnik arendab edasi polüvaatelist maali, autori enda poolt välja töötatud kujutise liiki, mida Haus Galeriis näeb esmakordselt. Polüvaatemaal on eriline selle poolest, et üheainsale tasapinnale loodud maalingut tajub vaataja sõltuvalt oma asukohast erinevate kolmemõõtmeliste kujutistena. 

Pilte näituse avamiselt näete SIIT!

loe lähemalt

Uus näituseformaat Haus Galeriis

Olesja Katšanovskaja-Münd – Ootamatu stagnatsioon

10. juunil kell 17:30 avatakse Haus Galeriis Olesja Katšanovskaja-Mündi näitus pealkirjaga ”Ootamatu stagnatsioon”. Näitus on inspireeritud sunnitud seisakutest, mida põhjustas meid kõiki puudutav globaalne karantiiniperiood. Kunstnik liigub mööda koduste toimetuse ja välismaailma kontraste.

loe lähemalt

715.t1.jpg FOTOGALERII - MALL NUKKE METAMORFOOSID

6. detsembril tähistas Malle Nukke Haus galeriis oma juubelit ning avas näituse: Metamorfoosid. Kunstnik on loonud näitusesaali installatsiooni, mis kannab maalide rütme ja kordusi. Jagame teiega meeleolusid ja kutsume heitma pilku piltideruumi. Näitus jääb avatuks kuni Jõuludeni. Olete oodatud külastama. Alates 23. detsembrist oleme pühade tõttu suletud ning taas avatud jaanuaris.

 

 

 

 

loe lähemalt
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15