Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 01.07.2014-08.08.2014

QBA (Martin Kaares)

Milline ilu

Eesti Kunstiakadeemias stsenograafia eriala lõpetanud Martin Kaares, kes on laiemale üldsusele tuntud Raadio 2 DJ ja muusikaürituste korraldaja QBA’na, on viimastel aastatel üha enam pühendunud maalimisele – seekordne isiknäitus on arvult juba seitsmes.
Maalikunstnik QBA loomingulist käekirja ja vormikeelt iseloomustades on esile toodud selle grafitilaadset olemust, kus tähtsal kohal on värv ja joon, põimuvad abstraktne ja figuratiivne element.

Kuivõrd kunstimaailmas on „sõnum“ saanud suuremaks kui kunst ise, püüab kunstnik Kaares enda sõnul kompenseerida suuri sõnu oma loominguga, püüdmata seejuures iga hinna eest modernsusele rõhku panna ning kartmata vahel ka veidrustesse kalduda.
Ta maalib fantaasiaid, samas on tema pildikeel viimasel ajal muutunud palju maisemaks – kehalised vormid, tegevused, seltskonnad, ettevõtmised. Muusikaga kokkupuutuva inimesena ta teab, kui oluline on uus ja värske heli – laine, mis muudab kunstiteost muudkui millekski uueks. Võib ju küll öelda, et ta tegeleb tänapäeva kunstis väheolulise ehk vana asja – ILUGA – kuid kindlasti proovides seda omamoodi „moodsaks“ luua ning taas tähelepanu alla tõsta.

Seekordset väljapanekut võib autori sõnul nimetada ka „siniseks näituseks“:
„Noor kunstnik soovib leevendada mustaks kiskuvat pilti. Must kistakse maha, rahutus jääb, pehmendatakse, katsutakse luua tasakaal, sünnib lugematu kogus sinist kunsti. Soov taaskordselt maailma parandada on kätte jõudnud,“ ütleb QBA.

Näitus jääb avatuks kuni 8. augustini

< tagasi