Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 03.08.2012-07.09.2012

Lapimaa Kunstnike Ühing

I Live on the Arctic Circle/Ma elan polaarjoonel

Haus Galeriis on kõigile nautlemiseks Lapimaa Kunstnike Ühingu grupinäitus „I Live on the Arctic Circle“ / „Ma elan polaarjoonel“. Väljapanek on osa suuremast Põhja-Soome nüüdiskunsti näituseprojektist, mis hõlmab erinevaid galeriisid Tallinnas ja Riias.

Arktika temaatika on hetkel kunstis ja kultuuris väga populaarne. Ühest küljest on Arktika probleemid aktuaalsed nii rahvusvahelise poliitika kui ka keskkonna ja majanduse vallas, teisest küljest aga peetakse Arktika loodust ja kultuuri endiselt eksootiliseks.
Lapimaa kunstnike jaoks on Arktika loodus igapäevane elukeskkond. Erinevate põlvkondade kunstnikud peegeldavad oma töödes selle piirkonna rikkalikku kultuuri, uskumusi ja müüte, kasutades enda väljendamiseks üha uusi viise. Lapimaa kunstnikud elavad erilises kultuuriruumis ja loovad ainulaadset kunsti. Vaatamata sellele käsitlevad nad oma töödes ülemaailmseid teemasid nagu inimlikkus, võõrastus ning erinevate keskkonna osade omavaheline suhe.

Haus Galeriis väljapandaval näitusel astuvad oma teostega publiku ette viis autorit: Mari Oikarinen, Tuomas Korkalo & Ninni Korkalo, Tuuli Mukka ja Maria Huhmarniemi.

 

Näitus jääb avatuks kuni 7. septembrini

< tagasi