Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 10.04.2012-19.05.2012

Raoul Kurvitz

VOOL/väikeformaat

VOOL minu käsitluses on epistemoloogiline printsiip, mis võimaldab lahti sulatada taju-teadvuslikke, ühiskonna, hariduse ja keele poolt konstrueeritud struktuure, neid läbistades, kokku liites või vajaduse korral pindpinevuste kaudu protsessuaalselt eritledes. Sõnaga: panna nad voolama.
Elu ja tegelikkus pole kunagi olnud kandiline ja paigalpüsiv, taju-teadvuslike struktuuride kohaselt kipub ta seda aga olema.  Modernismi, nüüdseks minu veendumuste kohaselt ka postmodernismi lõppedes on aga „voolama pääsenud“ ka seniselt kas konstrueeritud või ka dekonstrueeritud kultuuriruum. Filosoof Zygmunt Baumani kohaselt on töö-, armastus-, lojaalsus- jm inimtegevuslikud suhted likviidseiks ehk vedelaiks muutuma, tehes inimesed õnnetuks ja nõutuks. Minu töö on vaadelda ja näidata erinevaid asju struktuuri lagundatud voolavuses – olekus, mis pakub uutmoodi võimalusi nende taju-teadvuslikeks kokkuühendamisteks või eritlemiseks loomingulise protsessuaalsuse kohaselt.

Oma kahel eelmisel voolu-näitusel tegelesin ma „eepiliste suurvormidega“: ühiskond, ajalugu, kapital, sõda jne, seekord on aga esitlemisel valik intiimsemat ja isiklikumat laadi „väikesi voole“. Maailmaparandamisega ma sedapuhku väga palju ei tegele.    


Raoul Kurvitz

 

PS! Näituse ajal saab endale galeriist soetada ka Raoul Kurvitza CD-d "forbidden to sing"

 

Näitus jääb avatuks kuni 19. maini

< tagasi