Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 01.02.2011-11.03.2011

Piret Rohusaar

Armastus

Teisipäeval, 1. veebruaril kell 17 avab maalikunstnik Piret Rohusaar Haus Galeriis oma isiknäituse „Armastus“. Näitusel eksponeerib kunstnik viimase nelja kuu jooksul valminud maaliseeriat.

 

Piret Rohusaare tugev maalikool ning austus klassikalise maalikunsti traditsioonide vastu on selgelt äratuntav ka tema spontaanses käsitluslaadis ning vabaduses hoogsalt improviseerida ebatraditsioonilistel teemadel. Suureformaadilised jõulised figuraalkompositsioonid mõjuvad sugestiivselt, siin on tugevaid kontraste ja intensiivset värvimängu. Autori varasema loominguga võrreldes on seekordsel väljapanekul märgata konkreetsemat „joonist“ ja väljaloetavaid detaile, samuti senisest enam intiimsust ning varjamatut erootikat.
Nagu näituse pealkirigi ütleb, on kõik tööd valminud inspireerituna armastusest, mis väljendub erinevatel tundetasanditel – nt armastus kui kahe inimese vahel tekkiv sünergia; armastus kui loominguline kirg, mis materialiseerub läbi värvi ja kujundi kunstiteoseks lõuendile:
„Armastus on ürgjõud. Ühes hetkes selge ja lihtne, järgnevas segadust ja üha suuremat korratust tekitav. Armastus on kogu aeg meie ümber, kõiges. Ta on nagu vesi, milleta me ei saa päevagi, kuid millele ise anname maitse, lõhna ja värvi, luues nii oma päeva. Luues selle päeva armastust või maali või laulu, ikka ja alati uut ja uuesti“, ütleb kunstnik.

 

Piret Rohusaar (s 1961) on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maali eriala 1988. aastal (õpetajateks Tiit Pääsuke, Ando Keskküla, Enn Põldroos). Kuulub Eesti Kunstnike Liitu ning Maalikunstnike Liitu, näitustel esineb alates 1985. aastast. Hetkel tegutseb vabakutselise maalikunstnikuna ning laste abitreenerina Tallinna Invakeskuses.

 

Näitus kestab 7. märtsini
 

< tagasi