Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 02.07.2010-31.07.2010

Andres Koort ja Sven Saag

MAALID

Alates 2. juulilt ArtDepoo galeriis saab nautida Andres Koorti ja Sven Saagi ühisnäitust ”Maalid”.

Sven Saag (s 1968) on maalikunsti õppinud Tartu Ülikoolis. Sageli on tema loomingulise lähenemise fookus mitte uue informatsiooni lõuendile kandmisel, vaid pigem tulemuseni jõudmisel värvikihistuste maha kraapimisega.

Eha Komissarov Sven Saagi maalide kohta:
„Saagi maalimistahe on vääramatult seotud parajalt karedaks nühitud, ebamäärase saatusega pindadega, millele ilmuvad õhukesed, poolkustunud ja õhurikkad värvikihid otsekui miraažid. Maalijal on piisavalt päikeselist elutunnet, et vaatajat eemal hoida oma heidik-materjalide muserdavatest sõnumitest ja mingist prahi-esteetikast ta märku ei anna.
Sven Saag räägib oma maalimisest väga traditsioonilisel moel, hinnates oma maali puhtalt maaliprotsessi seisukohalt“.


Andres Koort
(s 1969) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia (lavakujunduse erialal) ning on õppinud maali Hollandis, Academia Minervas. Tema maalide puhul on oluliseks peetud nende tihedust ja ruumilisust ning tööde rõhutatud sügavust.

Vano Allsalu Andres Koorti kunstist:
"Koortil ju on tegelikult seda soont, mis Kristjan Raual. Raud on muidugi vormilt kandilisem ja hingelt soojem - meenutab seda tunnet, kui toetad selja vastu vana talumaja päikesest halliks pleekunud palkseina. Ja pisar tuleb silma, kui õrn ööbik laulab akna all. Koortil ei ole seda minevikuhõllandust. Ega ole ta vist üldse mees, kes kunagi kuidagi liimist lahti läheks. Kui kauem neid maale vaadata, on tunne sarnane sellega, mis Kubricku "„2001: Kosmoseodüsseia" lõpuks. Kunstniku enda sõnul talletab hetk endas kõike seda, mis on olnud ja mis tulemas. Jah, eks peitu ju selles võrdses koguses nii ähvardust kui lohutust? Ning kõik on tasakaalus ..."

Näitus kestab laupäeva, 31. juulini.

 

< tagasi