Näitused > Toimunud > ArtDepoo

ArtDepoo 06.02.2010-06.03.2010

Andris Eglītis, Sirli Hein, Vineta Kaulača, Daiga Kruze, August Künnapu, Peeter Laurits, Inga Meldere, Maarit Murka, Marko Mäetamm ja Andris Vitolinš

WE ARE FINE

ArtDepool on rõõm teatada, et alates 6. veebruarist kuni 6. märtsini toimub meie galerii ruumides ja kodulehel suurejooneline Eesti ja Läti kunstnike näitus-aktsioon WE ARE FINE. Näituse üheks osaks on kontseptuaalne oksjon kunstnike isiklikest asjadest!
Vajutage kunstnike objektide illustratsioonide fragmentidele paremal, tutvuge lisainformatsiooniga ja tehke oma pakkumine helistades telefonil 666 1488!

Näituse kuraatori Andris Vitolinši* ideeks on viia kokku tublimad Läti ja Eesti kunstnikud ja rääkida piirkonna kunstnike sarnastest oludest siin ja praegu. Huviorbiidis on kunstikoguja fetišism, kuraatori subjektiivsus ja kestev majanduskriis.

Kunstnikel oli võimalik eksponeerida kahte projekti. Üks pidi koosnema objektist. See on ese, millel on lugu, miski, mida kunstnik sooviks teistega jagada, või miski, mida ta enam ei vaja, või lihtsalt miski, millest ta tahaks rääkida, ning selle objekti illustratsioonist, n.ö loomingulisest müügikuulutusest, mis on teostatud kunstnikule iseloomulikus stiilis. Teine projekt – vabateemaline kunstiteos – oleks vastavalt kuraatori soovile niivõrd vaba looming, kui see vaid võib olla.
Kunstnikud, loomulikult, tõlgendasid seda ülesannet väga individuaalselt ja erinevalt. Tulemuseks on mõni üritanud kumbagi teemat ühendada. Üks müüb oma autot, illustreerides seda automootori maaliga (Vitolinš), teine maalib tundelisi vilksatusi ühest lapsepõlvehommikust (Meldere), kolmas aga toob publiku ette oma leiu – salapärase soki, illustreerides seda videoga (Marko Mäetamm, „Sock“, objekt ja video, 2008, sokki alghind on 1000 EUR):


 jne.

Galerii ruumides on eksponeeritud mitmeid objekte (sealhulgas toit, skulptuurid, tarbeesemed), videoprojektsioon, digitaalseid kujundeid, joonistusi, hiiglaslikke ja pisikesi maale – ühtekokku 41 objekti vahel leidub kindlasti selline, mis kõnetab iga üksikut vaatajat eraldi.

Näitus mõjutab kõiki meeli, alustades nägemisest, kompamisest, maitsmisest ja äratades kergelt fetišistlikke ja isegi kleptomaanilisi tundeid; väljapanek on helge ja isegi pühalik oma kogemuste mitmekesisuses.

Näituse kulminatsiooni on otsustatud märgistada piduliku aktsiooniga 19. veebruaril, mille käigus toimub:

1. müüdud objektide üleandmine uutele õnnelikele omanikele;
2. läti skandaalne etnograafiliste uuringute rühmitus “Serde” näitab ühte võimalikku viisi, kuidas võib kriisi ajal hakkama saada. Tunni aja jooksul valmistavad nad publiku silme all n-ö salaviina ja näitavad, kuidas teha seepi ja leiba;
3. planeeritud on ka intensiivseid muusikalisi etteasteid.

Sukelduge sügavamale, uurige ja tulge galeriisse, et tunnetada, kombata ja näha!

Organisaatorid tänavad südamlikult sponsoreid: Universal Import & Export ja Absolut.

Meedia:

15.02.2010
ArtDepoo näitus räägib fetišismist ja subjektiivsusest 
ERR Kultuuriuudised, Johannes Tralla

26.02.2010
Kunstifetiš ArtDepoos
Ragne Nukk. Äripäev

26.02.2010
Pigi, paatina ja paani naer
Andri Ksenofontov, Sirp

VAATA LISAKS: Marko Mäetamm

< tagasi