Näitused > Toimunud > SEB GALERII

SEB GALERII 18.12.2009-29.01.2010

Erinevad autorid

Kunstinäituste plakatid läbi 10 aasta


SEB GALERII JUUBELINÄITUS


SEB Galeriis 18.12.2009–29.01.2010



Kas ei näi see teinekord ootamatu, kui hakkame tegema kokkuvõtteid tehtud tööst, et aeg on lennanud märkamatu kiirusega? Haus Galerii on SEB Galerii eest hoolt kandnud juba 10 aastat ning aidanud koostöös pangaga elavdada sealset ärimiljööd ning tekitada igapäevaselt emotsioone kunsti näol.

Harjumused, tavad ja traditsioonid on märk püsivalt lugupidavast suhtumisest kunagi alustatud tegevusse. Sellise märgi all avatakse ka SEB Galerii juubelinäitus, kus  eksponeerimisele tulevad SEB kunstinäituste plakatid läbi galerii kümne tegevusaasta.
Juba kümme aastat on SEB Galerii pakkunud eesti professionaalsele kunstile lisaväljundit ning toetanud kunsti kestmist siinses kultuuriruumis.

„Plakatid!?“ võib siinkohal küsida. Kas tegemist on ikka „päris“ kunstinäitusega nagu galeriile kohane? Plakat kui selline ei pretendeeri tõepoolest iseseisvale kunstiväärtusele nagu see on enam kohane kujutavale kunstile, ent ometi on tal oluline väärtus sümbolina, jäljena. Spetsiaalselt näituse jaoks kujundatud plakat on kui visiitkaart, mis läbi reprodutseeritud pildi visuaalse keele annab küllaltki otsese vihje näituse iseloomule, kuigi ei saa kaugeltki kirjeldada selle taga peituvat tervikut.
Võtkem siis neid plakateid kui teetähiseid jalutuskäigul läbi kümne aasta selles galeriisaalis. Nagu juubeli puhul ikka, on hea aeg korraks maha võtta ja meenutada neid suurepäraseid teoseid, väga erinevates tehnikates ja väga erinevate autorite töid (mis meile praegusel hetkel plakatilt vaid väikese fragmendina vastu vaatavad) ning teha seeläbi kummardus heatasemelisele eesti kunstile.

Kümme aastat pole ajaloo seisukohalt just pikk aeg, kuid ühe galerii jaoks arvestatav eluiga. Kümme aastat on SEB Galerii (oma loomishetkel Eesti Ühispanga Galerii) pakkunud omapoolset näitusepinda paljudele Eesti autoritele ning aidanud neid oma loomingu tutvustamisel. Koostöös Haus Galeriiga on galeriiseintele jõudnud nii alles oma esimesi pintslitõmbeid teinud koolilastest kunstnike kui tuntud ja tunnustatud  kunstikorüfeede teosed.

Haus Galerii õnnitleb SEB Galeriid sünnipäeva puhul ning saadab südamlikud tervitused tollase Eesti Ühispanga Galerii asutajale Ain Hanschmidtile ning pikaaegsele eestvedajale Kai-Riin Merile.

< tagasi