Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 22.11.2011-13.01.2011

Mari Roosvalt ja Mara

Vaheruum

Sõna VAHERUUM on mitmetähenduslik. On näitus, kus esitan küsimuse: „kus ja mis on vaheruum?“ Jätkuvaks inspiratsiooniallikaks on reisid. Igal ajastul oma vaheruum, mis on otseselt kandunud meieni. Minu jaoks on vaheruumis palju üllatusi.
Viimastel aastatel on olnud Fraasid, Sünonüümid, Visioonid, Tähised – need märksõnad on minule tähtsad kogumikud, mis on pärit mitmetelt reisidelt paljudest maadest. Olen olemuselt romantik, olen üks sellistest sillaehitajatest – "uue" ja "vana" lepitajatest, analüüsin ja sünteesin. Lasen kultuurimassiividel endast läbi voolata ja püüan kinni meeldivad osakesed. Lasen end inspireerida kaasaegsest kunstist, liidan kokku enesekeskselt nautleva, visuaalselt mõtiskleva ning kunstimaailmas jätkuvalt kõrges hinnas oleva arutleva lähenemise. Jään truuks nii abstraktse maali traditsioonile kui romantilis-modernistlikule vaimsusele. Püsin tuntavalt "ilusa" maali mängumaal ja lõhun samas maalilist ühtsust oma töödes, süstides neisse erinevaid mustreid, motiive ja faktuure. Nii lisandub minu  loomingusse iga kord uusi kihistusi, öeldud ja ütlemata sõnu – teos aga kujuneb  kõneluseks iseenda, varem olnu ja võib-olla ka hiljem tulevaga.

 

Mari Roosvalt

 


Vaheruum on muutuste ruum, kus laguneb laiali kõik siiani tuttav ja liigutakse uue reaalsuse poole.
Tekib küsimus, kumb reaalsus on siis tõelisem ja usaldusväärsem, kas uus või vana? Pidev võrdlemine ja millegi ühese ja püsiva otsimine on meile omane. Püüame tabada midagi tabamatut ja kui see kord tundub käes olevat, tekivad taas need tuttavad kahtlused, mis meid sujuvalt libistavad järjekordsesse tundmatusse vaheruumi.

 

Mara

 

 

NÄITUST ON TOETANUD EESTI KULTUURKAPITAL
 

< tagasi