Kunstifilmid

25. Kojutulek 1877 aastal - Eduard von Gebhardt

See Eduard von Gebhardti maal on ilmselt loodud Vana-Vigala mõisa jaoks, kujutades noort rüütlit, kes näitab oma mõrsjale esimest korda nende ühist kodu. Teose soe poeetiline hingus pakub harvaesinevat visuaalset naudingut. Töö pärineb Haus Galerii 2021 kevadoksjoni kollektsioonist. Teose filmiline tõlgendus Nando Grancelli. Teksti autor Eero Epner, loeb Piia Ausman

23. LEONHARD LAPIN - HAUS KEVADOKSJON 2022 - Moodsa kunsti klassika kollektsioon

Haus Galerii kunstioksjonite üks olulisemaid eesmärke on kunsti sügavuti tutvustamine - teoste esitlemine ajaliinil ja nende kõnekus tänases päevas. Kunstnik, kelle looming tiksus alati ajapulsil oli LEONHARD LAPIN. Filmi-interpretatioon esitleb töid, mida Lapin tahtis Hausi oksjonivalikus 2022 aasta kevadel näha ise. Eelkõige kolme unikaalset originaalteost sarjast „Kunstihoone“, mis valmisid 1974. aastal. 

27. Eduard Wiiralti tõeline Claude

Väikest Claude Leroy'd joonistas Wiiralt mitmeti, kuni poisi ainetel valmis ka samanimeline graafiline leht. Armas, punnis põskede ja sügavate siiraste silmadega väikelaps Calude on saanud mõneti Wiiralti laste sünonüümiks, esmane mis silme ette tuleb. See haruldane originaaljoonistus kuulub Haus Galerii 2021 kevadoskjoni kollekstiooni. Teose filmiline tõlgendus Nando Grancelli, teksti autor Eero Epner, loeb Piia Ausman

28. Noor kunstnik 1979 aasta tuules - Siim-Tanel Annus

Just 1979. aastal toimus noore Siim Annuse esimene isiknäitus, millest sai alguse kogu tema edasine karjäär. Vaade tolle aja persoonidele ja meeleoludele läbi Annuse teose: "Tehniline maastik", mis on osa Haus Galerii 2021 aasta kevadoksjoni kollektsioonist. Teose filmiline tõlgendus Nando Grancelli. Teksti autor ja loeb Piia Ausman.

29. Kas käsi või käetugi? Müstifikatsioon Jüri Palmilt

Salapärane atmosfäär tooliga, mis on samahästi naine, kelle käsi on muutunud sürreaalseks käetoeks. Väga mitmetähenduslik teos Jüri Palmi kohati müstikasse kalduvast loomingust. Töö pärineb Haus Galerii 2021 kevadoksjoni kollektsioonist. Teose filmiline tõlgendus Nando Grancelli. Teksti autor Eero Epner, loeb Piia Ausman.

30. Põhjamaise mere poeem - Jaan Elken

Jaan Elkeni abstraktne meri, mis veendunult kujutab hoomamatuid veevälju läbi lainestruktuuride, arhitektuurselt. Väike formaat ent mastaapne emotsioon, mõttemeri, Elkeni hüperrealistliku ja abstraktse loomingu vahemailt. Maalitud nagu põhjamaine poeem. Töö pärineb Haus Galerii 2021 kevadoksjoni kollektsioonist. Teose filmiline tõlgendus Nando Grancelli. Teksti autor ja loeb Piia Ausman.

2021 MOODSA KUNSTI KLASSIKA OKSJON - TOOMAS VINT "KABIIN PARGIS"

Roheline on stiilne, seda läbi Toomas Vindi loomingu kindlasti. Vaade tema 1990. aastal loodud pargimaastikule, mille keskel ilutseb absurdina punane riietuskabiin, paneb mõtlema linna ja looduse kooseksistentsile. Teos pärineb Haus Galerii 2021 kevadoksjoni kollektsioonist. Teose filmiline tõlgendus - Nando Grancelli. Teksti autor ja loeb Piia Ausman.

2021 VANEMA KUNSTI KLASSIKA OKSJON - NIKOLAI KULL "TALVINE LINNAVAADE"

Tallinna vanalinn oma arhailises eheduses ja kestvuses on köitunud kunstnikke ikka. Nikolai Kull on molberti taga seistes linna jäädvustanud mitmeti ja isikupäraselt, maalinud müüride ja majade hinge ja jõudu. Töö pärineb Haus Galerii 2021 kevadoksjoni kollektsioonist. Teose filmiline tõlgendus Nando Grancelli. Teksti autor ja loeb Piia Ausman.

2021 VANEMA KUNSTI KLASSIKA OKSJON - KRISTJAN RAUD "KALEVIPOJA SURM"

Kalevipoja teemad Kristjan Raua käsitluses on eesti rahvuskultuurile oluliseks illustratsiooniks. Tema tahumatu joonega, jõulised joonistused visualiseerivad ehedalt selle väikese rahva ja maa hingemütoloogiat. Töö Haus Galerii 2021 aasta kevadoskjoni kollektsioonist. Filmiline tõlgendus Nando Grancelli, teksti autor Eero Epner, loeb Piia Ausman.

1 2 3 4 5 6 7 8