Uudised > Heategevuslik oksjon-näitus PUHASTATUD MAAILM

Heategevuslik oksjon-näitus PUHASTATUD MAAILM

436.t2.jpg

Teeme Ära Sihtasutus ja Haus Galerii korraldavad erilise näituse ja rahvusvahelise heategevusoksjoni, kus 35 tuntud Eesti maalikunstnikku aitavad koguda raha 2018. aastal toimuva üleilmse Teeme Ära koristuspäeva korraldamiseks.

Teeme Ära on eestimaalaste algatatud globaalne kodanikuliikumine. Üleilmseks kasvanud aktsioon sündis 3. mail 2008 Eestis toimunud prügikoristustalgutega. Tänaseks on Eesti eeskujul oma kodupaiku koristanud üle 16 miljoni inimese ning Teeme Ära on kanda kinnitanud 113 riigis. 

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva-aastal korraldab Teeme Ära üleilmse koristusaktsiooni – 8. septembril 2018 koristavad World Cleanup Day raames prügi miljonid inimesed 150 riigis. See on väikese Eesti suur kingitus maailmale. Teeme Ära ei võitle millegi ega kellegi vastu, vaid ühendab ja puhastab läbi hea tahte, tegutsemise ja koostöö. Nii saavad palju puhtamaks meie kõigi elukeskkond kui ka südamed ja meeled.

Kunst on läbi aegade olnud ühiskonna sotsiaalsete protsesside peegeldaja. Samamoodi nagu ideaalne puhas maailm ja loodus kui selle ideaali võrdkuju on alati olnud kunsti lahutamatuks osaks. Koristusaktsiooni toetuseks korraldatud näitus-oksjonil “Puhastatud maailm. Purified world” esitlevad Eesti kunstnikud oma teoseid kui seisukohti, mis teevad selle ideaalmaailma nähtavamaks, toovad silme ette fantaasiad ja reaalsused ning unistused ja tegelikkuse. Läbi kunstiteoste, mis täna, sellel suuresti kõigest saastunud ajastul puhta maailma mõtteid kannavad, saame me selgemalt ja ka emotsionaalsemalt siseneda ühiskonnas nii olulisse keskkonnahoiu küsimusse.

Näitus on avatud 08.09.–08.10.2016 Haus Galeriis (Uus 17, Tallinn) ja Riigimetsa Majandamise Keskuses (Toompuiestee 24, Tallinn), E-R: 10–18; L: 11–16.

Näitusel osalevad kunstnikud: Vano Allsalu, Siim-Tanel Annus, Ivi Arrak, Jüri Arrak, Jaan Elken, Herlet Elvisto, Ashot Jegikjan, Eva Jänes, Ivar Kaasik, Rene Kari, Liis Koger, Liisa Kruusmägi, Inge Kudisiim, Andro Kööp, August Künnapu, Laurentsius, Ivika Luisk, Helle Lõhmus, Lilian Mosolainen, Stina Murakas, Mall Nukke, Juss Piho, Jane Remm, Mari Roosvalt, Uuno Roosvalt, Tarmo Roosimölder, Kamille Saabre, Sven Saag, Krista Sokolova, Anatoli Strahhov, Maret Suurmets-Kuura, Tiina Tammetalu, Valev Sein, Toomas Vint, Mihkel Vorsman

Partnerid:

Teeme Ära Maailmakoristus, Haus Galerii, Riigimetsa Majandamise Keskus ja Äripäev 

< tagasi