Uudised > Orest Kormašov. HETK

Orest Kormašov. HETK

478.t2.jpg

Teisipäeval, 10. jaanuaril avatakse Haus Galeriis Orest Kormašovi maalinäitus „Hetk“, kus väljasolevad tööd on sündinud Lõuna-Itaalia muljete põhjal. Kui mõned aastad tagasi eksponeeris kunstnik galeriiga koostöös hetki Roomast, siis seekord Basilicata maakonnast.

„Oktoobrikuud iseloomustab seal soojus, valgus ja rahu. Rannalinnad on inimtühjad, mereäärne lage, vaid mägikülades kogunetakse  nädalavahetustel lõikuspidudele,“ kirjeldab Orest Kormašov. „Kastanifestivali aegu täituvad tänavad inimestega, kuskil mängib muusika ja keerutatakse tantsu, õueletid on lookas sinkide, juustude ja veini all, väljakul levib praetud kastanite lõhn.“

Päevi iseloomustab Basilicatas vaiksete tundide võlu ja keskpäevaunest äratav mägede vahelt mööduv rong, õhtupimeduses on aga ikka veel soe ja nõrk tänavalatern valgustab keskaegse linnakese sajanditest puretud konarlikke seinu. Hingematvad ja -kosutavad vaated on siin loomulikuks osaks loodusest ja hakkavad tasapisi saama loomulikuks osaks ka vaatajast. Need hetked on need, mida kunstnik on üritanud tabada tõdedes samas, et kõik katsed ammendada tunnetamiseks antud maailma ilust ja rikkusest kasvõi murdosake on juba ette määratud luhtumisele.

Orest Kormašov (1964) lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maali erialal 1990. aastal ning on samast aastast õppejõud Tallinna Ülikoolis. Näitustel esineb alates 1986, Eesti Kunstnike Liidu liige 1995. aastast. Lisaks loometegevusele osaleb aktiivselt teadus- ja kunstiürituste korraldamisel Eestis ja välismaal.

Näitus „Hetk“ jääb Haus Galeriis avatuks 14. veebruarini 2017.

< tagasi