Uudised > Näitus Enn Kunila maalikollektsioonist

Näitus Enn Kunila maalikollektsioonist

14. juunist kuni 19. juunini Haus Galeriis
Haus Galeriis võib nädala jooksul näha valikut Enn Kunila maalikollektsiooni vanemast ja uuemast klassikast

Esmaspäevast, 14. juunist kuni laupäeva, 19. juunini on Haus Galeriis eksponeeritud valik Eesti ühe olulisema erakollektsiooni omaniku Enn Kunila maalikollektsiooni vanemast ja uuemast klassikast.

Haus Galeriis eksponeeritud teosed pärinevad ajavahemikust 1859-2010, hõlmates eesti professionaalse maalikunsti teoseid selle algusaegadest kuni tänapäevani. Eksponeeritud on nii esimese professionaalse eesti maalikunstniku Johann Köleri Itaalia maastik (1859-1862) kui ka Kunila kollektsiooni viimati lisandunud Laurentsiuse (Lauri Sillaku) „Mapplethorp´s Calla Lily“ (2009).

Vanema klassikalise maalikunsti osas on esindatud valik baltisaksa kunstnikke, varased professionaalsed eesti kunstnikud ja eesti kunsti kuldaja perioodi esindajad. Vanematest autoritest on väljapanekus esindatud Amandus Adamson, Paul Raud, Alfred Hirv, Ants Laikmaa, August Jansen, Adamson-Eric, Linda Kits-Mägi, Henn Roode, Elmar Kits jt.

Moodsa kunsti klassikast on eksponeeritud valik Olev Subbi, Enn Põldroosi, Toomas Vindi, Tiit Pääsukese, Rein Kelpmani ja Laurentsiuse maale aastatest 1975-2009.

Umbes pooled eksponeeritud töödest on kunstisõprade jaoks uued teosed, teine pool aga tuttav ülevaatenäitusest „Kölerist Subbini. 150 aastat klassikalist maalikunsti Enn Kunila kollektsioonis“, mis suure publikuhuviga 2010. aasta veebruarist märtsini Tallinna Kunstihoones eksponeeritud oli.

Samaaegselt Haus Galeriis oleva väljapanekuga on Enn Kunila kollektsiooni 22 tööst koosnev valik maale kuni 26. juunini eksponeeritud Kuressaare Raegaleriis näitusel „Meri, rand ja Saaremaa Enn Kunila kollektsioonis“.

Enn Kunila on Eesti Kunstimuuseumi Kunstisõprade seltsi juhatuse esimees alates selle loomisest 2007. aastal. Eesti Muuseumiühing tunnustas 2009. aastal Enn Kunila tegevust Eesti Muuseumide Sõbra tiitliga. Ameerika Ühendriikides tegutsev U.S.-Baltic Foundation omistas 2010. aastal Enn Kunilale Balti filantroopiaauhinna.

Ettevõtja Enn Kunila on tööstus-, kaubandus- ja kinnisvarainvesteeringute grupi NG Investeeringud üks juhte ning AS Liviko, AS Balbiino, ja Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS nõukogu esimees. Kunila on valitud Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimeheks.

|?>
< tagasi