Uudised > Marju Bormeistri isiknäitus

Marju Bormeistri isiknäitus

SEB Galerii seekordne suvine näitus annab taas põhjust rõõmustada meie klassikalise maalikunsti austajatele. Kolmapäeval, 10. juunil kell 17.00 avatakse SEB Galeriis (Tornimäe 2, V korrus) maalikunstnik Marju Bormeistri isiknäitus „Ma elan Eestimaal“.

Näitusel on eksponeeritud seeria autorile omases jõulises laadis natüürmorte ning rida väikeseformaadilisi värvikirkaid maastikuvaateid. Tööde motiivideks on lihtsad kodused asjad ning loodusvaated: „Maalin eesti elu, nii nagu ta mind ümbritseb“, ütleb kunstnik. Kui natüürmortidel domineerivad läbiva teemana kalad ja sinised nõud, siis looduspiltidel avarus ja vabadus, kauge silmapiir ning üksikud taluhooned.


"Oranžid hommikud" 2006. õli, masoniit. 21 x 25 cm


Läbi loomingu on Marju Bormeistrit saatnud armastus monotüüpia kui tehnika vastu ning see on selgelt äratuntav ka tema maaliloomingus – kiire, hoogne protsess, spontaansus, millega kaasneb teatud korratus, värskus ja vaba maaliline struktuur.


"Teel koju" 2008. õli, masoniit. 25 x 35,5 cm


Marju Bormeister (s 1945) on lõpetanud Eesti Riikliku Kunstiinstituudi maalikunstnik-pedagoogina, olles eelnevalt samas õppinud ka teatridekoratsiooni, ruumikujundust ja graafikat. Esinenud näitustel alates 1980. aastast. Õpetanud külalisõppejõuna maali, monotüüpiat, akvarelli ja kompositsiooni Tallinna Tehnikaülikoolis, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Tartu Ülikooli maaliosakonnas; osalenud erinevates projektides seoses monotüüpiatehnika tutvustamisega Eestis ja välismaal.


"Räimed, ikka räimed" 2009. õli, masoniit. 42,5 x 64 cm


Näitus jääb avatuks kuni 27. juulini

|?>
< tagasi