Uudised > Paul Luhteini 100. sünniaastapäevale pühendatud näitus

Paul Luhteini 100. sünniaastapäevale pühendatud näitus

Reedel, 6. märtsil kell 16.00 avatakse Haus Galerii I korruse salongis Paul Luhteini 100. sünniaastapäevale pühendatud näitus.
Paul Luhtein (22.03.1909 – 08.02.2007) on jäädvustanud end Eesti kunstiajalukku tunnustatud kirjakunstniku, raamatu- ja tarbegraafiku ning pedagoogina.

Paul Luhteini loominguline tööpäev oli pikk, tema tegevus kunstnikuna mitmekülgne. Enda vabagraafilisest loomingust eelistas ta eksponeerida esmajoones estampe, paljundusgraafilistes tehnikates teostatud töid. Kõige vähem näidatud/levinud lõiguks on jäänud aga joonistus. Ja see on põhjus, miks Paul Luhteini sajandat sünniaastapäeva tähistava väljapaneku moodustavad just joonistused.




Kõik esitatud tööd on valminud kunstniku Rannamõisas paikneva suvekodu lähistel aastail 1983 – 1987. Selle perioodi alguses oli kunstnik jõudnud ealt kolmveerandsajandi piirile ja endiselt tähelepanelikuna ning detaile märkavana, varasemast aga mõtlikumana, motiivi üldmeeleolu enam hindavana loob ta uusi jäädvustusi talle ammutuntud, südamelähedastest paikadest. See on jäänud seni peaaegu avamata leheküljeks kunstniku loominguloos, enamik neist joonistustest on nüüd esmakordselt näitusekülastajail vaadata.

Näitus jääb avatuks kuni 4. aprillini

|?>
< tagasi