Uudised > GALERIIS ARTDEPOO ALGAB KUNSTIKURSUS!

GALERIIS ARTDEPOO ALGAB KUNSTIKURSUS!

Hausi poolt käesoleva aasta suvel avatud kaasaegse kunsti galerii Artdepoo hakkab korraldama kunstikursusi. Kursuste eesmärk on õpetada kõiki huvilisi kunsti ise tegema ja seda läbi oma tegemiste ka paremini mõistma.
Käesoleva aasta kursusejuhendajaks on nimekas kunstik ja kogenud õppejõud Jarõna Ilo, kes põhiõppes keskendub just joonistamisele.

Joonistamisoskus on kunsti üks põhialuseid, mille omandamine aitab mõista kunstikeele üksikasju -  vormi teket, valguse ja varju kooskõlasid, kompositsiooni  reegleid jne. Joonistamise oskus annab kunstnikule vabaduse oma vaatajaga professionaalina suhelda, see on oskus, mis lubab loojal iseenestmõistetava kergusega keskenduda vaid olulisele, väljendada vabalt oma ideed. Kunstik, kes valdab joonistamise põhitõdesid ei ole oma teoseid luues kammitsetud kujutatava loomise reeglistikust vaid teostab oma mõtteid ja valitud vorme  iseeenesetmõistetava kergusega. Joonistamise oskus on nagu keeleoskus, mille omandamise järel oskame me teiste sama keelt tundjatega vabamalt suhelda.
Artdepoo kunstikursuste eesmärk ei ole üksnes tegemisoskuste õpetamine ja edasiandmine, aga ka püüd kunsti laiemalt lahtimõtestada ja õpetada seda oskuslikult vaatama. See on pildi keele - visuaalse keele õppimine, mille abil arendada oma visuaalset teadlikkust, analüüsivõimet, proportsiooni-, kompositsiooni- ja perspektiivitaju kogu meid ümbritseva nähtava maailma hindamisel.

Kursuse käigus tutvustatakse erinevaid joonistamisel kasutatavaid materjale ja tehnikaid. Õpitakse joonistama pliiatsi, grafiidi, söe (puusüsi ja presssüsi), kriitpastelli, tuššiga (pintsel ja sulg), samuti kasutatakse erinevad paberitüüpe. Iga tunni käigus toimub ka õpitava tehnika täpsem analüüs tuntud kunstnike teoste põhjal, kes samas laadis kas töötavad või on töötanud.
Edasijõudes on soovijatel kursuste käigus võimalus kasutada liskas joonistusmaterjalidele ka kattevärve nagu akvarelle ja akrüül.

Kursus baseerub individuaalõppele, sellest tulenevalt moodustame gruppe maksimaalselt 15-st inimesest. Kursusetele on oodatud kõik täiskasvanud soovijad, vanus ega ettevalmistustase ei ole piiranguks. Väike grupp tagab õppejõule võimaluse tegeleda iga osalejaga eraldi.

Kursused algavad oktoobri esimesest nädalast. Kursus toimub Artdepoo ruumides, Tallinnas Jahu tn. 12.
Gruppide arv sõltub osalejate hulgast. Võimalused on osaleda kursusel mis toimub:
a) kord nädalas a´ 2 tundi või
b) kord iga nädala tagant a´ 2 tundi.
Kursuste hinnad on vastavalt a grupile 4250.- ja b grupile 2125.- . Kursuste eest saab tasuda, kas kogumaksuna ette või poole kursuse kaupa kaks korda perioodi jooksul. Võimalikud ka muud kokkulepped.
Kursuse periood on oktoobri algus 2005 - mai lõpp 2006.
Kursuse tasu sisaldab kursuse läbiviimist ja kõike vajaminevaid kohapeala kasutatavaid materjale. Koduseks kasutamiseks muretsevad soovijad endale meelepärased materjalid ise.

Huvi  ja soovi korral on võimalik hiljem täiskasvanute gruppidele lisaks moodustada ka kuni 15-aastaste laste grupp.


Täpsemalt kursusejuhendajast Jarõna Ilost.

Jarõna Ilo Eesti Kunstiakadeemia õppejõud, vabakutseline kunstnik.

Jarõna Ilo alustas kunstiõpinguid 1974. aastal oma sünnilinnas Kiievis,  Tööstusgraafika Tehnikumis. Hiljem täiendas ennast kaks aastat Praha Filmiakadeemias fotograafia erialal ja aasta Eesti Kunstiakadeemias.
Jarõna Ilo teekond õppejõuna algas 1981. aastal Eesti Kunstiakadeemias, joonistamise kateedris, kus ta on tegev tänini, olles samal ajal ka aktiivne kunstnik.
Jarõna Ilo juhendamisel on joonistamisoskusi omandanud õpilased ja tudengid järgmistes koolides: Eesti Kunstiakadeemias, Vanalinna Hariduskollegiumis, Euroülikoolis (joonistamisele lisaks maalimise, kompositsiooni, didaktika õppejõud), Rakenduskunsti kolledžis Tallinnas, Viljandi Kultuuriakadeemias, Austraalia Rahvuslik Ülikoolis Canberras. Kuue aasta vältel oli ta üle 30 lastesaate programmi autor ja läbiviija.
Ilo on esinenud autorinäitustega nii Eestis kui ka välismaal, ligi 30 näitusega. Alates 1988 aastast on Ilo Kunstnike Liidu liige.
Tema teoseid leiab mitmetes kunstikogudes nimekamad neist Eesti Kunstimuuseum, Tartu Mänguasjamuuseum, Sirdali Kommuun, Sinnessi kool, Oksendalli kool, Tonstandi kool (Norra), erakogud Eestis, Soomes, Norras, Prantsusmaal, Venemaal, Tšehhis, Austraalias, USA-s.


Lisainfo:


Lisainfo:

Artdepoo
Tel: (+372) 6 661 488
E-post: artdepoo@artdepoo.com
www.artdepoo.com



Haus Galerii
Tel: (+372) 6 417 471
E-post: haus@haus.ee
www.haus.ee

|?>
< tagasi