Uudised > ESIMENE KLUBIÜRITUS 23. JAANUARIL

ESIMENE KLUBIÜRITUS 23. JAANUARIL

Esimene Haus Galerii Klubi üritus toimub 23. jaanuaril kell 18.00.
Haus Galerii tänab kõiki oma sõpru, kes meid 5. sünnipäeval õrnalt õnnesoovidega üle puistasid. Pärast lillesülemitest vabanemist oleme käed tööle pannud esimese klubiürituse korraldamiseks.

 

Meil on hea meel kutsuda kõiki neljapäeval 23. jaanuaril kell 18.00 Haus Galeriisse, kus toimub esimene Haus Galerii Klubi koosviibimine. Ent õhtu sisaldab endas rohkemat, kui pealtnäha paistab ...

 

Esmalt kinnitagem turvavööd, sest Teile pakutakse spetsiaalselt 23. jaanuari õhtuks valminud kokteili \"Külgkorv\". Kui olete jõudnud juba kiirteele, palume Teil hetkeks pidurdada ning siirduda meie näitusesaali, kus toimub vestlusõhtu Eesti graafika grand old lady Vive Tolliga. Tolli on ilmselt olulisim Eesti graafik pärast Eduard Wiiraltit. Koos abikaasa Lembit Tolliga eksponeerib ta Haus Galerii näitusel \"Jalgsi kiirteel\" esmakordselt oma haruldasi joonistusi 1960ndatest ja 1970ndatest ning uusimaid töid. Vestlusõhtu kulgeb õdusas õhkkonnas mõnusalt, pakkudes võimaluse heita pilku nii Tolli isikusse kui ka loomingusse. Koos Vive Tolliga püüame põhjalikult lahti kodeerida mõne tema teose, paljastades selle, mida pelgalt silmaga vaadates ei olegi näha.

 

Pärast kauakestvat aplausi Tollile astuvad lavale klubiõhtule jumet andvad muusikud. Itaalia ja prantsuse laule ning muusikat tõlgendab trio koosseisus Jaan Arder, keda saadavad joviaalne Akordion ja salapärane Tðello.

Trio kontserdi lõppedes on kõik oodatud ülakorrusele, kus kunstiajaloolane Mai Levin valgustab läbi Eduard Wiiralti loomingu eesti vanemat graafikat. Kuiva akadeemilise loengu asemel kuuleme põnevaid seiku tööde valmimisest. Eesti Kunstimuuseumi lukkude ja riivide tagant tuuakse Klubiliikmetele vaid sellel õhtul vaatamiseks haruldased Eduard Wiiralt graafikaplaadid, mida koos Mai Leviniga lahti seletame.

 

Õhtu lõpetavad kella kaheksa paiku õdus jutuajamine ning lubadused kohtuda juba järgmisel korral.

Klubiõhtu pilet külalisliikmetele on sel korral 233 krooni.

Klubi põhiliikmeteks soovijad saavad maksta oma aastatasu, mis sisaldab nii seda kui järgmiste klubiürituste sissepääsutasu.

Klubi külalis- ja põhiliikme kohta loe siit.

 

Palume võimalusel teatada oma tulekust.

 

Parimate soovidega,

Haus Galerii

(0) 6 419 471

|?>
< tagasi