Näitused > Toimunud > Haus Galerii

Haus Galerii 28.07.2009-04.09.2009

Tiit Jaanson ja Illimar Paul

Rähni tänav

28. juulil kell 17.00 avavad maalikunstnik Tiit Jaanson ja graafik Illmar Paul Haus Galeriis oma ühisnäituse „Rähni tänav“.

Näitusel eksponeerivad mõlemad autorid oma kõige värskemaid töid – Illimar Paul esitleb vastvalminud värviliste linoollõigete sarja „Variandid“ ning Tiit Jaanson oma uusi segatehnikas õlimaale. Hoolimata näiliselt väga erinevast väljenduslaadist seob mõlemat kunstnikku teatud hingesugulus, mis väljendub eelkõige suures armastuses abstraktse kunsti vastu ning eksperimenteerimisjulguses graafika ja maalikunsti tehniliste vahenditega. Sümboolselt vihjab sellele sisulisele ühisosale ka näituse pealkiri – kord oli Rähni tänaval üks keldrikorruse ruum, mida mõlemad autorid erinevatel aegadel oma ateljeena kasutasid, teadmata tookord, et see väike ateljeepind saab kaudseks tõukeks, et aastate pärast galeriisaalis ühisnäitusega välja tulla.
Nii ongi Tiit Jaansonil valminud uus maalitsükkel, kus ta on teadlikult hoidnud heledamat koloriiti, meenutamaks nostalgilisi 1980ndate alguse aastaid. Ta on kasutanud oma maalides sellest ajajärgust pärinevaid isiklikke asju – andes neile nüüd üldisema, taasellukutsutud mõõtme, otsib ta seeläbi omaenda abstraktse kunsti juuri. Illimar Paul on valinud näitusetööde tehnikaks värvilise linoollõike, mis tema sõnul annab parima võimaluse visuaalsete värsside ja muusika loomiseks.

 

Illimar Paul (1945) alustas kunstiõpinguid Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis ja jätkas Leipzigi Kõrgemas Graafika- ja Raamatukunsti Koolis (diplom raamatukujunduse ja tarbegraafika alal), esinenud näitustel alates 1969. aastast, olnud õppejõud Eesti Kunstiakadeemias, hetkel vabakutseline kunstnik.

 

Tiit Jaanson (1961) on õppinud Tallinna 2. Tehnikakoolis fotograafiat ning Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis disaini ja maali, esinenud näitustel alates 1991. aastast, vabakutseline kunstnik.

 

Näitus jääb avatuks kuni 4. septembrini.

< tagasi